Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Με αμνησία υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ."Ξέχασε" να δηλώσει 1,8 εκατ.και 38 ακίνητα!



Συνεχίζεται το σίριαλ με το "πόθεν έσχες" του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, καθώς προκύπτουν νέα επεισόδια. Μετά το σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής εντοπίστηκαν συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.
Ο κ Σταθάκης με γραπτή δήλωσή υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πόθεν έσχες του.

Οι ορκωτοί λογιστές ωστόσο δεν συμφωνούν: Στον αναλυτικό έλεγχο, εκτός από το ξεχασμένο 1 εκατομμύριο ευρώ, εντοπίστηκαν περίπου 800.000 ευρώ που δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011.

Ο κ. Σταθάκης ισχυρίστηκε ότι ήταν της μητέρας του, με συνδικαιούχους εκείνον και τον αδελφό του και υποστήριξε ότι τα ποσά δηλώθηκαν το 2013, ενώ το 2014 εκείνος είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός παρέλειψε να δηλώσει 38 ακίνητα, τα οποία στην πλειονότητά τους βρίσκονται στα Χανιά.

Για ορισμένα από τα ακίνητα, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι είναι της συζύγου του και τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση.

Σύμφωνα, όμως, με τους ορκωτούς λογιστές, ο υπουργός έχει ποσοστό συμμετοχής στα ακίνητα αυτά που ξεκινά από 3% και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 66%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα από αυτά τα ακίνητα είναι μεγάλα και εμπορικά κτήρια στο κέντρο των Χανίων, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχει αποθήκη 2.000 τ.μ. στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Ο κ. Σταθάκης θα ελεγχθεί επίσης αν έχει καταβάλει για τα ακίνητα αυτά φόρο κληρονομιάς και φόρο γονικής παροχής.

Υπενθυμίζεται, ότι  η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση για περαιτέρω έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές στους οποίους έχει δοθεί το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουν όλα τα ερευνητικά εργαλεία , ακόμα και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ενεργοποιούνται αυτά τα ερευνητικά εργαλεία για εν ενεργεία υπουργό.

Κυβερνητική εκπρόσωπος


Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις αναφορικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η
η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε πως ο έλεγχος συνεχίζεται, η Επιτροπή έχει δώσει τα πόθεν έσχες στους ορκωτούς ελεγκτές, ως οφείλει, και όταν, με το καλό, βγει το πόρισμα τότε θα συζητηθεί αν υπάρχει θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου