Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μια Ελληνίδα στα «ανερχόμενα αστέρια» του ευρωπαϊκού σινεμά



H νέα και ανερχόμενη Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά επιλέχτηκε, μαζί με άλλους εννέα νέους και πολλά υποσχόμενους Ευρωπαίους ηθοποιούς, στα ταλέντα υποκριτικής «Shooting Stars» 2016 ,και η παρουσίαση τους θα γίνει στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.
Η επιλογή των ηθοποιών, σύμφωνα με το news.gr, έγινε από επιτροπή του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματόγραφου (European Film Promotion).

«Πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. Η Δάφνη έπεισε την επιτροπή με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο», δηλώνουν τα μέλη της επιτροπής, που επέλεξαν την Ελληνίδα υποψήφια.

Η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης», αλλά και στην πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption», η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η νεαρή ηθοποιός, γεννήθηκε το 1992, μεγάλωσε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών ,ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studio. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 2013. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει σε πέντε ταινίες, δύο εκ των οποίων μικρού μήκους. Είναι επίσης φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Οι δέκα ηθοποιοί - «Shooting Stars» 2016, θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικά επιμελημένο σεμινάριο βελτίωσης του προφίλ τους, σε εργαστήρια και εκδηλώσεις, με σημαίνοντα μέλη της Διεθνούς Δικτύου Σκηνοθετών (ICDN), κινηματογραφικών και τηλεοπτικών μέσων, καθώς και σε συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όσο γα τον θεσμό των Shooting Stars, που προωθεί και αναδεκνύει ευρωπαίους ηθοποιούς, ενισχύεται από το Creative Europe-MEDIA Programme, καθώς και από τα μέλη του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματόγραφου (EFP), ένα εκ των οποίων είναι και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

http://eviagreen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου