Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελλάδα του Τσίπρα.Συλλήψεις καστανάδων αντί εκατομμυριούχων.



Η προ ημερών σύλληψη ενός καστανά στη Θεσσαλονίκη, η στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό αλλά και η επιβολή των θέσεων του Βερολίνου σχετικά με τη Frontex είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης του γερμανικού Tύπου.
«Η Ελλάδα συλλαμβάνει καστανάδες αντί εκατομμυριούχων» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel. Το άρθρο αναφέρεται στη σύλληψη 62χρονου καστανά προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.

«Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα δεν παίρνει στα σοβαρά τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Πρόσφατα η αστυνομία με μια μεγάλη επιχείρηση συνέλαβε τον Γιώργο Δήμου. Έναν 62χρονο καστανά, ο οποίος έχει ένα βουνό από χρέη και σύμφωνα με δηλώσεις του πρέπει να θρέψει οχτώ αδέλφια. Δώδεκα αστυνομικοί, ένα περιπολικό και ένα αυτοκίνητο ρυμουλκό συμμετείχαν στη σύλληψη του καστανά και στην κατάσχεση του καροτσιού του. Το αδίκημά του: έψηνε και πουλούσε κάστανα χωρίς άδεια. Η ιστορία του Δήμου μεταδόθηκε αστραπιαία στην Ελλάδα και προκάλεσε οργή. Ο λόγος είναι λιγότερο το παράλογο αυτής της αστυνομικής επιχείρησης. Κυρίως επιβεβαιώνει το αίσθημα του κόσμου ότι οι ελληνικές αρχές αντιδρούν με σκληρότητα εναντίον μικροαδικημάτων και αφήνουν τα μεγάλα ψάρια».

Η Welt σε δημοσίευμα της αναφέρει πως δεν λείπουν τα σχέδια για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά η θέληση να δει και η ίδια η χώρα ότι έχει ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Αυτές τις μέρες δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς τα ίδια και τα ίδια παραδείγματα, όπως φοροαπάτες, διαφθορά, άθλια οικονομική κατάσταση, για να διαφανεί η αποτυχία της ελληνικής πολιτικής. Η προσφυγική κρίση, η οποία είναι το κυρίαρχο ευρωπαϊκό θέμα τους τελευταίους μήνες, δείχνει το πρόβλημα της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να διαφυλάξει τα σύνορά της. Ίσως και να μην θέλει. (...) Η κατάσταση στο μεταξύ είναι τόσο άσχημη που Γερμανία και Γαλλία σκέπτονται να διαφυλάξουν τα σύνορα αναγκαστικά μέσω μιας ευρωπαϊκής αποστολή, παρόλο που η Ελλάδα για το μέγεθος της διαθέτει έναν τεράστιο στρατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου