Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ποινική δίωξη κατά Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα



Ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής πριν από 16 χρόνια όταν, όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου διπλάσιο και να πλησιάζει το ένα εκατομμύριο.

Η υπόθεση κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.
Ο κ. Μητρόπουλος είχε αντιτείνει την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στην ΔΥΟ και με δημόσιες παρεμβάσεις του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και είχε ισχυριστεί πως υπόκειται ουσιαστικά «πολιτική δίωξη». Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της υπόθεσης αυτής, ο κ. Μητρόπουλος είχε βρεθεί εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.


athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου