Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ελλάδα χώρα του "ότι να ναι".Πάλι αλλάζουν το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.



Δεύτερη «βόμβα» μετά τους τζιχαντιστές… μακεδονομάχους έριξε ο στενός συνεργάτης του υπουργού Νίκου Φίλη, καθηγητής Αντώνης Λιάκος που σχεδιάζει… λίστα προτεραιότητας αντί εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Λιάκος που αναστάτωσε το πανελλήνιο με την προσωπική του εκτίμηση σχετικά με τον ρόλο των Μακεδονομάχων τους οποίους εξίσωσε με τζιχαντιστές, εξομολογήθηκε τα σχέδιά του για την εξαίρεση κάποιων πανεπιστημιακών σχολών από τις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος και συνέχισε: «Σήμερα όσοι θέλουν να πάνε σε ΑΕΙ πηγαίνουν, γι” αυτό άλλωστε η βάση εισαγωγής είναι κάτω του 10. Λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις».
Ο κ. Λιάκος εξήγησε: «Σ” αυτές τις λίγες σχολές θα υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια, τα οποία θα διαμορφωθούν και με τη συμμετοχή των ΑΕΙ. Ολα αυτά τα κριτήρια δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση. Δεν είναι απαραίτητο, αυτός που θα πάει να σπουδάσει Ιατρική, να έχει τελειώσει πρακτικής Κατεύθυνσης Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε αυτός που θα πάει Φιλοσοφική ή στο Ιστορικό τμήμα να έχει τελειώσει Κλασικό τμήμα Σπουδών».
Αναφερόμενος στο Λύκειο, υπογράμμισε: «Το Λύκειο πρέπει να είναι ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές και μεγάλες σφαίρες: την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική, τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος, την τέχνη και τον πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου