Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Κλείνουν οι δήμοι την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού



Συμβολικό κλείσιμο όλων των Δήμων την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας, αιρετών κι εργαζομένων στους Δήμους, προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων, αποφάσισε μεταξύ άλλων η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το πλαίσιο μιας σειράς δράσεων στις οποίες θα προβούν από τις επόμενες κιόλας ημέρες.


Εκτός από το συμβολικό κλείσιμο , αποφασίστηκε επίσης η αποστολή επιστολής σε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων, από τους οποίους θα ζητείται να μην δώσουν ψήφο σε κανένα νομοθέτημα που θα θίγει τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης.

Στην επιστολή θα ζητούν επίσης ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, κατά την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού του 2016, ενημέρωση της Κοινής Γνώμης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα , εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ της ΚΕΔΕ να αποφασίσει τη σταδιακή διακοπή διευκόλυνσης άσκησης κρατικών αρμοδιοτήτων, τη διακοπή όλων των επιδόσεων προς τους δημότες, τη διακοπή παροχών δικτύων κοινής ωφέλειας κι αποκομιδή από όλες τις κρατικές υπηρεσίες (ύδρευση – αποχέτευση) , τη μη παραλαβή απορριμμάτων από παραχωρησιούχους, τον συμψηφισμό των φόρων που πρέπει να αποδοθούν για τα χρέη του Δημοσίου προς τους Δήμους, τη διακοπή παροχής στοιχείων και πληροφοριών σε κρατικούς φορείς κ.α .

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου