Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Έδεσσα και Γιαννιτσά


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών και το Συντονιστικό Σωματείο Εργαζομένων καλούν τα μέλη τους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
 ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του ΕΚΓ με ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
 Η σφοδρή επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων, συνεχίζεται αμείωτη. 
Η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες είναι έτοιμη να περάσει το πιο σκληρό και άδικο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις μας. Θα είναι ένα νομοσχέδιο «λαιμητόμος» για όσα ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.
Οι συντάξεις  θα πετσοκοπούν δραστικά και θα μετατραπούν σε επιδόματα φτώχειας. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ο χρόνος ασφάλισης θα αυξηθούν με βάση το «προσδόκιμο ζωής», ενώ τα ποσοστά αναπλήρωσης θα μειωθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μειωθεί δραματικά το ύψος της κύριας και επικουρικής σύνταξης. Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση σχεδόν θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί ουσιαστικά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και για όποιον έχει χρήματα για να ασφαλιστεί σε αυτές.  Στο μέλλον κανένας εργαζόμενος, δηλαδή τα ίδια μας παιδιά μας, δεν θα μπορούν να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης!
Ταυτόχρονα, ένας ακόμα προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, περικοπής κοινωνικών δαπανών και φορολεηλασίας πρόκειται να ψηφιστεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.
Ακόμα και με πρόσχημα την ανάγκη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών  «απελευθερώνεται»  η προστασία της πρώτης κατοικίας και υπάρχει ο κίνδυνος τα δάνειά μας να εκχωρηθούν ξαφνικά στους διεθνείς κερδοσκοπικούς οίκους για να τα εισπράξουν. 
 Τα όρια αντοχής μας  έχουν εξαντληθεί προ πολλού.
         Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε το έγκλημα που  σχεδιάζουν, εις βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων.
         Λέμε ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
         Λέμε αποφασιστικά ΟΧΙ στη Λιτότητα, την Ύφεση, την Ανεργία και τη Φτώχεια.
         Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΩΡΑ 11.00πμ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΑΛΜΩΠΙΑΣ
H σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων, με πρακτικές και νόμους που ισοπεδώνουν όλους τους τομείς της ζωής μας. Σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στο δημόσιο, στην υγεία, στην ενέργεια,επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.Μεθοδεύουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την απελευθέρωση των απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων, με αποτέλεσμα την κατεδάφιση κάθε έννοιας του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής ασφάλισης και της σύνταξης των εργαζομένων. Με τα νέα μέτρα που έρχονται, επιδιώκουν ένα ολοκληρωτικό χτύπημα ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους , τους νέους και τους συνταξιούχους.
Για τους εργαζόμενους αποτελεί  μονόδρομο ο αποφασιστικός  συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα συμμετέχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 Δεκεμβρίου 2015, παλεύουμε ENANTIA σε ασφαλιστικό, πλειστηριασμούς, προϋπολογισμό, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία, μισθολόγιο-φτωχολόγιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πολυνομοσχέδια του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ   και   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  :
·        Κατοχύρωση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.Άμεση κατάργηση  του ΕΝΦΙΑ .Μείωση Φ.Π.Α στα είδη πρώτης ανάγκης. Ανατροπή του ληστρικού φορολογικού συστήματος. Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς .
·        Διατήρηση υπό Δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας . Αποτροπή της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.
·        Υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
·        Άμεσες  προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού , αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα στους τομείς της υγείας της παιδείας και της αυτοδιοίκησης.
·        Το δικαίωμα όλων στην εργασία και την προστασία των ανέργων.
·        Αποτροπή της συντριβής της αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών.
·        Διαγραφή του χρέους
·         Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων
     ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ 
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ   ΜΕ ΤΗ ΣΥΜ-ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.

 ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ .ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΡΑ

                           ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 9.30 πμ  ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ  ΕΔΕΣΣΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου