Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

100.000 αιτήσεις για το νόμο Κατσέλη εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία!



Εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Κατσέλη κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες οφειλέτες με «κόκκινα» δάνεια, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επικαιροποίηση των φακέλων τους. Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας περίπου 100.000 φάκελοι υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.
Η σχετική προθεσμία εκπνέει σε λιγότερο από είκοσι μέρες, στις 14 Φεβρουαρίου, κάτι που
σημαίνει ότι είναι πιθανό να απορριφθεί η αίτησή πολλών δανειοληπτών, αφού ο μεγάλος όγκος αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες για τα σχετικά δικαιολογητικά έχει ως συνέπεια να καθυστερεί η έκδοσή τους. Γι” αυτό και η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητάει παράταση μέχρι 31/12/2016, προκειμένου να μπορέσουν οι αιτούντες να προσκομίσουν τα απαραίτητα από το νόμο επικαιροποιημένα δικαιολογητικά.
Όπως υπογραμμίζει, λαμβάνει καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα οφειλετών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι οι τράπεζες καθυστερούν αδικαιολόγητα να χορηγήσουν έγκαιρα τις καταστάσεις οφειλών που απαιτούνται για την επικαιροποίηση των αιτήσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι οι οφειλέτες πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου στη γραμματεία του δικαστηρίου όπου τηρείται ο φάκελος της αιτήσεώς τους, μία σειρά από δικαιολογητικά: α) αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, β) πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γ) δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του έτους 2015, δ) εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2015, ε) τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), στ) τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το έτος 2015, ζ) βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της έναρξης ισχύος του Ν. 4336/2015, η) υπεύθυνη δήλωση για την πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων, θ) λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου