Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου με 26 νεκρούς πρόσφυγες - Ανάμεσά τους 10 παιδιά



Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων που επέβαιναν σε βάρκα η οποία βυθίστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άτομα (10 άντρες, έξι γυναίκες και 10 παιδιά) ενώ διασώθηκαν εννέα (πέντε άντρες, δυο γυναίκες και δυο παιδιά).

 Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από βραδινές ώρες της Τετάρτης διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των αγνοούμενων προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Σάμου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν αλλοδαπός εντοπίστηκε σε βόρεια παραλία του νησιού και δήλωσε ότι επέβαινε σε ξύλινο σκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από τα έναντι τουρκικά παράλια (στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης) στις 03.00 της 27ης Ιανουαρίου, το οποίο υπέστη εισροή υδάτων και ημιβυθίστηκε με επιβαίνοντες περίπου 40-50 αλλοδαπούς.

Επίσης το κέντρο Έρευνας – Διάσωσης της Τουρκικής Ακτοφυλακής έχει ενημερωθεί για την ανάληψη ενεργειών στην περιοχή ευθύνης του.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έντασης 4-5 μποφόρ.

 tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου