Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Προδόθηκε από την άμυνα του ο Πανεδεσσαϊκός.



Δεν τα κατάφερε ο Πανεδεσσαϊκός παρά την πολύ καλή αγωνιστική προσπάθεια απέναντι στον Βαφύρα το απόγευμα του Σαββάτου, γνωρίζοντας την ήττα με 82-73. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος του. Το σκορ ήταν συνεχώς στον πόντο και το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια. Χαρακτηριστικό είναι το επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων:
1ο 10λεπτο: 18 – 16
2ο 10λεπτο: 40 – 40  (22 – 24)
3ο 10λεπτο: 56 – 54  (16 – 14)
4ο 10λεπτο: 82 – 73  (26 – 19).

 Και οι δύο ομάδες έδειξαν χαρακτήρα δείχνοντας από την αρχή ότι ήθελαν τη νίκη και το παιχνίδι που παρακολούθησαν οι πολλοί ομολογουμένως φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα ήταν πολύ ενδιαφέρον και στα  40 αγωνιστικά λεπτά.
Οι απουσίες των Θεοδώρου και Γεωργιάδη για τον Πανεδεσσαϊκό, σε συνδυασμό με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση των Γαζέτη και Τσερνίσωφ για τους γηπεδούχους έκανε το έργο των πράσινων να μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο από την αρχή. Παρόλα αυτά η νεανική ομάδα του Πανεδεσσαϊκού απέναντι στην πληρότητα και την εμπειρία των γηπεδούχων αντιπαρέβαλε πάθος και ενεργητικότητα καταφέρνοντας να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος.
Δυστυχώς η περιφερειακή άμυνα ήταν αυτή που πρόδωσε την προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Αναστασιάδη αδυνατώντας να βγάλει εκτός ρυθμού τον Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν ασταμάτητος επιθετικά. Αποτέλεσμα η καλή συνολική προσπάθεια για 35 αγωνιστικά λεπτά  να μην έχει το αντίκρισμα στο σκορ για τον Πανεδεσσαϊκό και στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Βαφύρας να δημιουργήσει διαφορά 4-5 στηριζόμενος στην εμπειρία των Κουρκούτα και Παπαδόπουλου που κράτησε μέχρι το τέλος. Μελανό σημείο στο σημείο αυτό η εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ, με του γηπεδούχους να καταφέρνουν να ανανεώσουν τις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις.
Πολύ καλή η διαιτησία των Τζίμου και Ντόγκα στο σύνολο της, με τον τελευταίο να του καταλογίζεται μόνο η υπερευαισθησία στον καταλογισμό των φάουλ υπέρ του Κουρκούτα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Στον αγώνα είχαμε και συνάντηση παλαιών γνωστών καθώς ο Λάζαρος Πέτκος της ομάδας της Έδεσσας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γαζέτη, τον Παπαδόπουλο, τον Τσερνισώφ  αλλά και τον coach Σαραπτσή με τους οποίους είχε συνυπάρξει στην ομάδα του Πιερικού Αρχελάου τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Η αγωνιστική προσπάθεια των παικτών του Πανεδεσσαϊκού αναγνωρίστηκε από τους φιλάθλους του αγώνα και τους παίκτες του Βαφύρα οι οποίοι παραδίδοντας μαθήματα άμιλλας χειροκρότησαν τους πράσινους κατά την απομάκρυνση τους από τον αγωνιστικό χώρο. Την παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα Α’ τοπικής κατηγορίας  έκανε ο 13χρονος παίκτης του Πανεδεσσαϊκού Καραϊσαρίδης Λάζαρος.
Τα νούμερα του αγώνα:

ΒΑΦΥΡΑΣ
ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
Σουτ 2π: 
21 / 33
17 / 32
Σουτ 3π:
7 / 24
8 / 28
Βολές:
19 / 30
15 / 21
Αμ. Ριμπ:
31
17
Επ. Ριμπ:
6
7
Τάπες:
3
Κλέψιμ:
6
3
Λάθη:
13
14
Assists:
13
13
ΒΑΦΥΡΑΣ: (Σαραπτσής) ΖΑΜΑΝΗΣ, ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΗΣ 2, ΚΑΡΑΜΠΑΤΑΚΗΣ 1, ΜΑΝΤΖΟΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 4, ΓΑΖΕΤΗΣ 8 (1), ΖΗΣΚΑΣ, ΤΣΕΡΝΙΣΩΦ 6, ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ 24, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 33 (6), ΑΝΔΡΙΑΣ 4, ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ.
ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: (Αναστασιάδης) ΜΠΑΚΥΡΤΣΗΣ 4, ΣΙΒΕΝΑΣ 4, ΤΑΚΑΤΖΟΓΛΟΥ 24 (4), ΚΑΡΑΪΣΑΡΙΔΗΣ, ΜΠΟΥΖΜΠΑΣ 2, ΤΣΑΜΗΣ 15 (2), ΤΟΤΛΗΣ 2, ΠΕΤΚΟΣ 22 (2), ΧΟΜΕΝΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου