Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν οι αγρότες.Στο πλευρό τους ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων.



Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες στις θέσεις τους, αντίθετα προετοιμάζουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους κι ενώ σήμερα συγκαλείται στη Θεσσαλονίκη η πανελλαδική σύσκεψή τους για την οργάνωση των επόμενων κινήσεών τους. Τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού, αλλά και στα τελωνεία, υπερβαίνουν πλέον τα 8.000. 

Τα Τέμπτη παρέμειναν κλειστά από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ θα κλείσουν και το βράδυ από τις 7 μέχρι τις 9. Ο κόμβος της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, Θεσσαλονίκης-Βέροιας έκλεισε σήμερα 2-3 και θα παραμείνει ανοικτός τουλάχιστον μέχρι την αυριανή σύσκεψη. Μέρα με τη μέρα όμως οι αγρότες αιφνιδιάζουν, καθώς λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, σε επ' αόριστον κλείσιμο προχώρησε το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Από τις 20 Ιανουαρίου κλειστός είναι ο κόμβος στα Κερδύλλια επί της Εγνατίας Οδού.

Στο μεταξύ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών ένωσαν τις δυνάμεις με ένα νέο μπλόκο στην γέφυρα Αξιού -στα φανάρια Θεσσαλονίκης-, δυναμικότητας άνω των 1.300 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Στον νομό Σερρών δημιουργήθηκε νέο μπλόκο στην Παλαιωκόμη, ενώ ο νομός Πέλλας αριθμεί πλέον τρία, σε Άρνισα, Μαυροβούνι και Μεσημέρι.

Στον νομό Χαλκιδικής εντάχθηκε νέο μπλόκο στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, ανεβάζοντας έτσι τα μπλόκα στα τρία.

Στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών εντάχθηκαν σήμερα περισσότερα από 80 μελισσοκομικά οχήματα. Νέα μπλόκα έχουν δημιουργηθεί στη Δεσκάτη Γρεβενών και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται, ήδη, στον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» και αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Την περαιτέρω ενίσχυση με 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα του αγροτικού μπλόκου στις Μικροθήβες, αποφάσισαν οι αγρότες του Πηλίου, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αγριά του Βόλου. Οι αγρότες με περισσότερα από 650 τρακτέρ, κρατούν κλειστή την αερογέφυρα. Επιπλέον θα κλείσουν και σήμερα, Δευτέρα, τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης δύο φορές, όπως έχει συμφωνηθεί.

Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στη Μαγνησία γίνεται από παρακάμψεις στις Μικροθήβες ή μέσω Βόλου για μεγάλα οχήματα. Παράκαμψη θα συναντήσουν οι οδηγοί και στο Βελεστίνο, όπου τα οχήματα οδηγούνται υποχρεωτικά στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου