Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.Όλα τα πρόσωπα.



Με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνονται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές του και ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.Ειδικότερα, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας. 

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.

Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.


Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακόμη με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.   
Από το οργανόγραμμα λείπουν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης, κάτι που τροφοδοτεί τα σενάρια για το θέμα των αντιπροέδρων.
Ανοίγματα σε όλες τις πτέρυγες
Ολα δείχνουν ότι με ανοίγματα προς όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες και αξιοποίηση νέων βουλευτών «χτίζει» τη νέα ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο νέος πρόεδρος του κόμματος.
Στη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου όρισε τον πρώην υπουργό Νίκο Δένδια, ενώ εκπρόσωπο Τύπου τοποθέτησε τον βουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο -και οι δύο είχαν στηρίξει στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Εκπληξη αποτελεί και η τοποθέτηση του Κώστα Τσιάρα στη θέση του γραμματέα της ΚΟ, ο οποίος θεωρείται φίλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Για τη θέση αυτή προαλειφόταν ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, για να προετοιμάσει το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο.
Η ερμηνεία των επιλογών
Από την Συγγρού σημείωναν την μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία του κ. Τσιάρα, όπως και το γεγονός ότι έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών, ερμηνεύοντας την τοποθέτησή του. Για τον κ. Βρούτση σημείωναν ότι κέρδισε «με το σπαθί του» τη θέση αυτή, την οποία υπηρέτησε επάξια και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις «μάχες» του για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Σε ότι αφορά την Νίκη Κεραμέως, ανέφεραν-πέρα από το γεγονός ότι ήθελαν και μία γυναικεία παρουσία- πως είναι ιδιαίτερα καταρτισμένη, ενώ σημείωναν ακόμη την ευρωπαϊκή εμπειρία του κ. Κουμουτσάκου. Τέλος, σε ότι αφορά τους αναπληρωτές, σημείωναν ότι δίνεται χώρος στη νέα γενιά, καθώς εξελέγησαν όλοι για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου