Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα



Οι μαθήτριες και οι μαθητές  του 4ου Δημοτικού Σχολείου  Γιαννιτσών γιορτάζουν την  «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»    με τον συγγραφέα  Μάκη Τσίτα και σας καλούν να μοιραστείτε μαζί τους αυτή την εμπειρία.  
Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016  και ώρα 10. 0 0 π . μ . στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου 
   ο Διευθυντής            η πρόεδρος γονέων
Κυρ . Χατζηγεωργίου     Φωτεινή Καφετζάκη  

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 
 Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.  Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Φέτος είναι σειρά του τμήματος της Βραζιλίας. Το μήνυμα για την ημέρα αυτή μας έρχεται από τη συγγραφέα Luciana Sandroni και την αφίσα επιμελήθηκε ο διάσημος σκιτσογράφος Ziralndo.     
Υποδοχή—Γνωριμία με τον συντοπίτη μας συγγραφέα κύριο Μάκη Τσίτα 
Τα παιδικά βιβλία του Μάκη Τσίτα και αυτά που εμείς διαβάσαμε 
Αναδρομή στο συγγραφικό έργο των παιδιών του σχολείου μας (προβολή-παρουσίαση) 
Δρώμενο από τα παιδιά της Α΄ τάξης που εμπνεύστηκαν από τα βιβλία του συγγραφέα που διάβασαν 
Ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου σελιδοδείκτη 
Ξενάγηση του συγγραφέα στις τάξεις του σχολείου 
 Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση με τα παιδικά βιβλία του συγγραφέα. Τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία, να συνομιλήσουν και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Μάκη Τσίτα. 

4ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών Ιατρού Εμμ. Μπόσκου 21 Τ. Κ. 58100 Γιαννιτσά τηλ./φαξ: 2382022783, url: www.4dim.diataxis.gr e-mail: mail@4dim-giann.pel.sch. gr
4ο ∆ημοτικό  Σχολείο Γιαννιτσών Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο diastixo.gr. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φινλανδικά. Το 1996 εκδόθηκε το βιβλίο του για ενήλικους «Πάτυ εκ του Πετρούλα», (βραχεία λίστα για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω), που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά και στο Ισραήλ. Το 2013, επίσης, εκδόθηκε το μυθιστόρημα του για ενήλικους ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ το οποίο απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, καταξιώνοντάς τον και στο μυθιστορηματικό είδος. Έχουν εκδοθεί δεκαέξι βιβλία του για παιδιά: «Δε μου αρέσει το γάλα!», «Ποιανού είναι αυτή η σούπα;», «Πάρε κι εμένα μαζί σου!», «Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ Βασίλη», «Αχ αυτοί οι γονείς», «Μη φύγεις», «Γιατί δε μετράς προβατάκια;», «Οι φίλοι», «Ο αδέσποτος Κώστας», «Απ’ έξω κι ανακατωτά», «Ο μεγάλος μου αδελφός», «Τ’ όνομά μου είναι Δώρα», «Η Δώρα και ο Οδυσσέας», Βρες ποιος είμαι», «Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο», «Ο Κοκκινούλης Κάστωρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου