Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Της …Ειδομένης στην ΟΝΝΕΔ Πέλλας.Καταγγελίες και γκρίνια.



Εκνευρισμός,έντονο παρασκήνιο και δημόσιες αντιπαραθέσεις έφεραν οι εκλογές στο εσωτερικό της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.Η ανάδειξη των εκπροσώπων σε τοπικές οργανώσεις και Νομαρχιακή συνοδεύτηκε την τελευταία περίοδο με έναν σκληρό αγώνα δρόμου για την εγγραφή νέων μελών με δικαίωμα ψήφου.Όπως φάνηκε κάποιοι υποψήφιοι έχασαν αυτή τη μάχη και προτίμησαν μια «ηρωική έξοδο» καταγγέλοντας διαδικασίες και «δήθεν» εμπλεκόμενα πρόσωπα.Έτσι νωρίς σήμερα το μεσημέρι είχαμε δύο
παραιτήσεις από την κούρσα διεκδίκησης αυτές των Μ.Δημητριάδη και Χ.Δόντσου από Σκύδρα και Αριδαία αντίστοιχα.
Ακολουθούν οι δηλώσεις των παραιτηθέντων από τη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΟΝΝΕΔ Πέλλας.

Ομάδα υποστηρικτών Χρ.Δόντσου
Ανακοινώσαμε την υποψηφιότητά μας, έχοντας στο πλευρό μας προεγγεγραμμένους έναν μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων ο οποίος ξεπέρασε κάθε προσδοκία για πρώτη φορά σε όλο το Νομό και ιδιαίτερα στο Δήμο Αλμωπίας. Νέοι άνθρωποι που πίστεψαν σε κάτι διαφορετικό, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με παλαιοκομματικές τακτικές, αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις οι οποίες δεν ταιριάζουν σε μία σύγχρονη κομματική νεολαία, στην οποία είμαστε σίγουροι ότι επενδύει πολλά και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ξεκινήσαμε μία προσπάθεια και αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στις συνήθεις τακτικές και στους παραγοντισμούς. Έτσι, δημιουργήθηκε μια ομάδα πολλών νέων ανθρώπων για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η οποία μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα ανανέωσης για μία κοινωνία αξιών.

Δυστυχώς, κάποιοι “γνωστοί-άγνωστοι” όπως αποδεικνύεται έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και θέλουν μια ΟΝΝΕΔ βουβή και αποστασιοποιημένη στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και τους νέους. Γι’ αυτό το λόγο δεν δίστασαν να απορρίψουν εκατοντάδες προεγγραφές μελών που στήριξαν την υποψηφιότητά μας (πάνω από 300).

Καλούμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τη ΝΟΔΕ Πέλλας, τον Βουλευτή του Νομού μας, τους πολιτευτές, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να πάρουν επίσημα θέση ενάντια σε πρακτικές που αμαυρώνουν την ιστορία της οργάνωσης και την μεγάλη Δημοκρατική διαδικασία, αποκλείοντας εκατοντάδες νέους και απομακρύνοντας τους από την μεγάλη οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.

Ως ομάδα δουλέψαμε πολύ όλο το προηγούμενο διάστημα και κάναμε έναν καθαρό και τίμιο αγώνα. Είμαστε περήφανοι γιατί μέσα μας γνωρίζουμε ότι τα καταφέραμε. Συγκεκριμένα, καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό: Να τους βγάλουμε τις μάσκες!

Προτείνουμε στα αρμόδια όργανα της ΟΝΝΕΔ να επανεξετάσουν τον εκλογικό κατάλογο του Νομού Πέλλας, ο οποίος προήλθε από νόμιμες προεγγραφές όπως όριζε και η σχετική εγκύκλιος.

Σε αντίθετη περίπτωση, καλούμε τις νέες και τους νέους που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας, να μην συμμετέχουν σε αυτό το φιάσκο, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ως νέοι δεν αποδεχόμαστε να ακολουθήσουμε αντιδημοκρατικές και μεθοδευμένες διαδικασίες. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε μία οργάνωση «φάντασμα».

Υ.Γ. Οι αιτήσεις που καταθέσαμε και απορρίφτηκαν χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε μέσω του φυσικού αρχείου που διαθέτουμε.

Χρήστος ΔΟΝΤΣΟΣ, υπ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Σάββας ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Θεόδωρος ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Πέτρος ΔΕΚΟΣ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Γιώργος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Χαράλαμπος ΦΕΣΑΤΟΓΛΟΥ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Βαρβάρα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, υπ. Σύνεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Σταύρος ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, υπ. Σύνεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Νικόλαος ΜΗΤΣΑΝΗΣ, υπ. Σύνεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Χρήστος ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας
Αναστάσιος ΔΙΟΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας
& πάνω από 300 νέοι που αποκλείστηκαν από την διαδικασία των εκλογών




Η δήλωση παραίτησης του Μ.Δημητριάδη
Λόγω των παραλείψεων που εντοπίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της ΟΝΝΕΔ του Νομού Πέλλας θέλω να γνωστοποιήσω την απόφαση μου ότι αποσύρομαι από την πρόθεση μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει επανεξέταση των καταλόγων η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας δεν μπορεί να θεωρείται έγκυρη.
Με εκτίμηση
Μάκης Δημητριάδης

2 σχόλια: