Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στους Β’ Χαιρετισμούς από τον Μητροπολίτη κ.Ιωήλ



Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, στις 7.00μ.μ., την ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού του Ευαγγελισμού με την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με το ιδιαίτερο λειτουργικό τυπικό της ημέρας.


Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την χαρά που δίνουν τα βιώματα της πνευματικής ζωής, όπως η εγκάρδια προσευχή, η συγχώρηση των άλλων, η εφαρμογή των εντολών του Θεού και η θεία μετάληψη. Αντίθετα, σημείωσε, για τους ανθρώπους που δεν βιώνουν την πνευματική ζωή πηγή χαράς αποτελούν μόνον τα υλικά πράγματα, όπως ο πλούτος και οι σαρκικές ηδονές. Αυτές όμως οι «χαρές» προκαλούν ψυχική και σωματική εξαθλίωση σε αντίθεση με τις πνευματικές χαρές των πιστών. Ολοκληρώνοντας τον λόγο Του ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος, η οποία έφερε την αληθινή χαρά στον άνθρωπο, η Κεχαριτωμένη, να μας εμπνεύσει να αγαπήσουμε τον Ιησού Χριστό, να έρθει η χαρά μέσα μας και να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών.

Κατά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ιερού ναού π. Γεώργιο Σιδέρη. Προσφωνώντας τον νέο Πρωτοπρεσβύτερο τόνισε ότι έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας της παιδιόθεν ακάματης διακονίας του π. Γεωργίου στην ενορία του αλλά και για την υπεύθυνη προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Σταυρός που θα φέρει στο εξής ως Πρωτοπρεσβύτερος δεν του δίδεται ως κόσμημα απλό, αλλά ως ενίσχυση και υπόμνηση για την συνέχιση του αγώνα του και ως τιμητική αναγνώριση της μέχρι τώρα άριστης εικόνας του ως καλού ιερέως και συνεργάτου των συμπρεσβυτέρων του και της ιεράς Μητροπόλεως. Άξιος!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου