Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Σημαντική διάκριση στο γυναικείο ποδόσφαιρο του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών



Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά το 1ο ΓΕ.Λ. Γιαννιτσών συμμετείχε σε αγώνες Final Four. Μετά την πρωτιά της ομάδας χειροσφαίρισης κοριτσιών που ανέδειξε το σχολείο, την πόλη και το νομό σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, ακολούθησε η επιτυχία της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου κοριτσιών. Οι μαθήτριες του σχολείου μας με προπονήτρια την καθηγήτρια φυσικής αγωγής του σχολείου, κ. Ταϊγανίδου Ελισάβετ και αρχηγό της αποστολής τον υποδιευθυντή και καθηγητή φυσικής αγωγής, κ. Πασχαλίδη Πασχάλη, συμμετείχαν στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρισης κοριτσιών.
Πρώτα πέτυχαν τη διάκριση τους σε επίπεδο νομού, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μετά από δύο νικηφόρους αγώνες. Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία στη Β’ φάση του πρωταθλήματος κερδίζοντας τις ομάδες του Κιλκίς και της Κατερίνης και με τη νίκη τους στην Γ΄ φάση, αντιμετωπίζοντας την ομάδα των Ιωαννίνων, πήραν το εισιτήριο για το Final Four. Οι αγώνες του Final Four φιλοξενήθηκαν φέτος από την Ο.Ε.Σ.Α Ημαθίας και διεξήχθησαν στις 19 και 20 Απριλίου του 2016 σε γήπεδα του Μακροχωρίου και της Βέροιας. Οι άλλες ομάδες που πήραν μέρος σ’ αυτή τη διοργάνωση ήταν η ομάδα του Αριστοτελείου κολεγίου Θεσσαλονίκης, του ΓΕ.Λ. Περάματος Ρεθύμνης και του 1ου ΓΕ.Λ. Σπάρτης.
Οι μαθήτριες μας Τσαυταρίδου Μαρία, Παρασίδου Φωτεινή, Καρατσιράκη Μαρία, Παραστατίδου Σφετλάνα, Σαββουλίδου Μαρία, Τάσκου Ελένη, Στεφανίδου Χριστίνα, Σοϊλεμέζογλου Ελένη, Αναστασιάδου Ελευθερία, Σπυρίδου Αρετή, Ηλιάδου Ειρήνη, Καλμπαζίδου Χριστίνα, Κομκή Αθανασία, Σαβαντόγλου Αναστασία, Κοπαλίδου Γεωργία, Ιωακειμίδου Ιορδάνα και Ιωαννίδου Μαρία – Ευαγγελία κατέκτησαν τελικά την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρισης κοριτσιών. Η πορεία της ομάδας παρότι ανοδική αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω του σοβαρού τραυματισμού της μαθήτριας Σπυρίδου Αρετής στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος και τα προβλήματα υγείας της βασικότατης παίκτριας Σαββουλίδου Μαρίας. Παρά τις απώλειες των παραπάνω παικτριών οι μαθήτριες συνέχισαν να αγωνίζονται επιδεικνύοντας ζήλο και επιμονή και αντιμετωπίζοντας ομάδες που είχαν στο δυναμικό τους παίκτριες με καλύτερη τεχνική κατάρτιση και φυσική κατάσταση. Οι αντίπαλοι μας είχαν την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών συλλόγων, αφού πολλές από τις μαθήτριες είναι και αθλήτριες τοπικών ομάδων ποδοσφαίρου.
Πρέπει να σημειωθεί πως η μαθήτρια που ξεχώρισε στο πρωτάθλημα ήταν η μαθήτρια του σχολείου μας Τσαυταρίδου Μαρία. Η τεχνική της κατάρτιση, η φυσική της κατάσταση, η βαθιά γνώση του αθλήματος της ποδοσφαίρισης, το ήθος, η αγωνιστικότητα, η υπομονή, η επιμονή, η ταπείνωση της και η ευφυΐα της είναι τα χαρακτηριστικά που δεν επέτρεπαν σε κανένα να μην την προσέξει, να μην την χειροκροτήσει, να μην την παραδεχθεί. Είναι μια αθλήτρια αλλά και μία ομάδα μαζί. Σημείωσε τα περισσότερα τέρματα (γκολ) στους αγώνες του πρωταθλήματος και όλοι επιθυμούσαν να την είχαν στην ομάδα τους.
Ευχαριστούμε τις μαθήτριες μας και τους καθηγητές που έστησαν αυτή την ομάδα, την στήριξαν και την ενέπνευσαν. Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητριών για την υποστήριξη τους καθώς και το Δήμο Γιαννιτσών που προσέφερε μπλουζάκια στις μαθήτριες.
Ευχόμαστε σε όλους ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον σε αθλητικό και μη επίπεδο. Πιστεύουμε πως η καλή συνεργασία σχολείου, γονέων και δημόσιων φορέων θα οδηγήσει και στο μέλλον το σχολείο, τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Νομού Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών σε ανάλογες επιτυχίες.

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕ.Λ Γιαννιτσών
Κετικίδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου