Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τελετή ονοματοδοσίας 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών-Κύριλλος και Μεθόδιος



Μια πολύ όμορφη και συγκινητική  και συνάμα ιστορική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24-3-2016 στο 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Το σχολείο  έλαβε το όνομα: «2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών-Κύριλλος και Μεθόδιος». Η τελετή ονοματοδοσίας περιελάμβανε:
  1.   Διανομή φυλλαδίου με το σκεπτικό και τα κριτήρια επιλογής του εν λόγω  ονόμα-
        τος.
   2.    Χαιρετισμοί επισήμων.
3.      Εισήγηση του διευθυντή του σχολείου Κενανίδη Λάζαρου  κλ.ΠΕ01 θεολόγου.
4.      Τοποθέτηση της εικόνας των αγίων Κύριλλου και Μεθόδιου, δωρεά από τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  κ. Ιωήλ.

5.      Κοντάκιο των αγίων από το  τμήμα Α4 του σχολείου μας. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καραπιπέρη Αφροδίτη ΠΕ02.
6.      Ομιλία της  κας  Οικονόμου Ελένης  επίκουρης καθηγήτριας Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. για το έργο και την δράση των  ιεραποστόλων Κύριλλου και Μεθόδιου.
7.      10λεπτη παρουσίαση της εργασίας του τμήματος Γ1΄ για ονοματοδοσία αιθουσών. Παρουσίασε  η μαθήτρια Βουζίνα Γαρυφαλλιά. Υπεύθυνη καθηγήτρια:  Γακίδου Ειρήνη ΠΕ02.
8.      Βραβεύσεις των μαθητών του σχολείου μας για το έμβλημα  του σχολείου που σχεδίασαν:
    Παναγοπούλου Ζωή,  Πουρσαλίδης Μάριος  και  Ρεντάκη Δήμητρα. Yπεύθυνη
    καθηγήτρια: Δεληγιάννη Ελένη.
9.       Αποκάλυψη  της επιγραφής : ‘’2Ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών-Κύριλλος και Μεθόδιος’’.
10. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από ομάδα παιδιών του σχολείου μας. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ευσταθιάδου Αναστασία ΠΕ11.
11. Προσφορά εδεσμάτων από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
     Το όνομα του σχολείο  μας επιλέχθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών και της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό Τουρκικό ζυγό (1912-2012). Σχετίζεται με ανθρώπους των γραμμάτων και της παιδείας γενικότερα, ενισχύει την εξωστρέφειά του σχολείου και το συνδέει με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, είναι δημιουργία πολιτισμού, αποτελεί αφορμή ιστορικής έρευνας και δίνει ευρύ πεδίο αναζήτησης στη μελέτη της τοπικής ιστορίας.
      Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Εδέσσης π. Χρυσόστομος Πλίσκας, ο αρχιερατικός επίτροπος Γιαννιτσών και πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Αντιδήμαρχος  Πέλλας Επιτροπάκης Αθανάσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερασόπουλος  Παναγιώτης πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ , ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης Αγγελίδης Ζήσης, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων  της Δνσης Δθμιας Εκπ/σης  Πέλλας Πολυξενίδου Αντωνία, ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» Κάμτσης Κωνσταντίνος, η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών Πασχούδη Μαρία, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου  Γιαννιτσών Μιχαηλίδης Μενέλαος, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών Ευαγγέλου Νικόλαος, ο τ. πρόεδρος της ΙΛΕΓ «Φίλιππος» Ιωαννίδης Χριστάκης, η τ. πανεπιστημιακός Οικονόμου Μαρία κ.ά. Σημαντική ήταν η παρουσία των γονέων των παιδιών του σχολείου μας, καθώς και μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων παλαιότερων ετών.
     Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμώς τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, τους μαθητές και μαθήτριες  του σχολείου μας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την θερμή συμπαράσταση που επέδειξαν  στην όλη διαδικασία και την θέρμη με την οποία  αγκάλιασαν όλη την σχετική  πρωτοβουλία. 






                           Ο δντής   του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών-Κύριλλος και Μεθόδιος
                                            Κενανίδης  Η. Λάζαρος    θεολόγος   διδάκτ. Α.Π.Θ.                               

1 σχόλιο:

  1. Σε μια χωρα που εχει γεννησει τους μεγαλυτερους φιλοσοφους της ιστοριας,Σωκρατη,Αριστοτελη και Πλατωνα, που εχει επισης να επιδειξει τους Παπανικολαου,Καραθεοδωρη και τοσους αλλους επελεχθει το σχολειο να ονομαστει Κυριλλος και Μεθοδιος!Ε!ρε παιδια καντε το μια και μια ΜΕΝΤΡΕΣΕ να τελειωνουμε...Δεν απευθυνομαι στους θεολογους και λοιπους κατηχητες του σχολειου,αυτοι ετσι κι αλλιως λιωνουν για τετοια,αλλα στους μαθηματικους,φυσικους,φιλολογους και λοιπους καθηγητες επιστημων,κυριοι τι λενε τα οσα εχετε διαβασει στα βιβλια σας μεχρι τωρα για το ονομα που πηρε το σχολειο στο οποιο διδασκετε;Οι δικοι σας πυλωνες της επιστημης δε θα μπορουσαν να δωσουν ενα ονομα στο σχολειο που εφαρμοζετε τα οσα διδαχτηκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή