Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Συνελήφθη 50χρονος που ασελγούσε σε ανήλικες μέσω facebook



Ανήλικα κορίτσια αποπλανούσε μέσω του Facebook ένας 50χρονος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, υπήρξε τρόφιμος στο «Δαφνί».
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία της μητέρας ενός κοριτσιού στην αστυνομία.
H γυναίκα κατέθεσε συγκεκριμένα ότι ο 50χρονος προ διετίας συναντούσε τη 17χρονη σήμερα κόρη της (την είχε γνωρίσει μέσω Facebook) και την προέτρεπε να συμμετέχει σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη.
Ενίοτε έπαιρνε μέρος και ο ίδιος, ενώ φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τις συναντήσεις «μοιράζοντας» το υλικό στο διαδίκτυο μέσω εφαρμογών livestreaming.
Σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε άρση απορρήτου επικοινωνιών και διαπίστωσε ότι μέσω διαφορετικών λογαριασμών - προφίλ που διατηρούσε στο Facebook, ο 50χρονος είχε προσεγγίσει και άλλα ανήλικα κορίτσια αποσπώντας εκβιαστικά απ’ αυτά γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες τους.
Επίσης, προέκυψε ότι είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στην οποία είχε αναρτήσει υλικό παιδικής πορνογραφίας , ενώ διατηρούσε λογαριασμό και σε πρόγραμμα άμεσης επικοινωνίας μέσω του οποίου μοίραζε σε άλλους χρήστες τα επίμαχα βίντεο και φωτογραφίες. Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 50χρονου στη Νίκαια και κατάσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις που σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. σχετίζονται με την υπόθεση.
Oλα τα κατασχεμένα πειστήρια στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για εξερεύνηση.
Ο Εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκισή του και ο 50χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου