Σάββατο 30 Απριλίου 2016

6 tips για να χάσετε βάρος την εβδομάδα που δεν θα πάτε γυμναστήριο

Ακόμα κι αν το γυμναστήριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή σας, σίγουρα κάποια στιγμή θα αναγκαστείτε να απέχετε μερικές ημέρες λόγω υποχρεώσεων ή εορτών. Το Πάσχα είναι προ των πυλών, συνεπώς τι ποιο χρήσιμο από μερικά «θαυματουργά» tips που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα και να περιορίσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε καθημερινά, κάνοντας τη ζυγαριά να σας ανταμείψει;
Σταματήστε λοιπόν να αισθάνεστε ένοχοι για τις μέρες που δεν θα καταφέρετε να δώσετε το παρών στο γυμναστήριο και ακολουθήστε τις παρακάτω απλές και εύκολες συμβουλές ώστε να μη δείτε τον οργανισμό και κορμί σας να «βαραίνουν».

AdTech AdAdTech Ad

Υγιεινό και πλούσιο πρωινό

Μπορείτε χωρίς ενοχές να παραλείψετε το γυμναστήριο αλλά προς Θεού μην παραλείψετε το πρωινό! Το πρωινό σας γεύμα πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες για να σας βοηθήσει να ελέγξετε την όρεξή σας κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι, θα περιορίσετε το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα.

Μειώστε τις μερίδες σας στο μισό

Το να μειώσετε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσετε βάρος. Χρησιμοποιήστε μικρό πιάτο και προσπαθήστε να τρώτε περισσότερο κρέας και λαχανικά παρά υδατάνθρακες. Φάτε με μικρό κουταλάκι και μασήστε πολλές φορές κάθε μπουκιά μέχρι να πολτοποιηθεί πλήρως το φαγητό.

Μην τρώτε υδατάνθρακες

Όχι φυσικά για πάντα αλλά μόνο για αυτή την εβδομάδα που δεν θα πάτε στο γυμναστήριο. Τρώγοντας περισσότερο κρέας καταφέρνετε να ελέγξετε καλύτερα την όρεξή σας. Προσοχή όμως, η συγκεκριμένη δεν αποτελεί στρατηγική που συνιστάται να υιοθετήσετε για πολύ καιρό.

Πιείτε πολύ νερό

Προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι πριν το φαγητό και ένα μετά. Το νερό δεν έχει θερμίδες και θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο. Θα σας ενυδατώσει και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε για περισσότερο διάστημα το βάρος που χάνετε.

Κοιμηθείτε πολύ

Όταν είμαστε κουρασμένοι είναι γνωστό ότι τρώμε περισσότερο και… χειρότερα. Αφήστε κατά μέρος τα γλυκά και το junk food και κοιμηθείτε αρκετά για να αποφύγετε τις κραιπάλες.

Μετρήστε τις θερμίδες

Μπορεί να είναι εκνευριστικό αλλά πρόκειται για πολύ μία άκρως αποτελεσματική μέθοδο για να πετύχουμε την απώλεια βάρους που επιδιώκουμε μέσα στο χρονικό διάστημα που έχουμε βάλει ως στόχο. Επιπλέον, συνειδητοποιούμε το τι τρώμε, κάτι που μας βοηθά να βγάλουμε από το διαιτολόγιό μας όλα τα παχυντικά τρόφιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου