Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

“Η Πέλλα και πάλι στο περιθώριο. Γιατί η Ολυμπιακή φλόγα δεν περνάει από την Πέλλα;”



Του Στάθη Καστερίδη
Κι ενώ η υφήλιος ετοιμάζεται να γιορτάσει την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, δυστυχώς με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα περάσει από την Πέλλα (την γενέτειρα του Μ.Αλεξάνδρου), ενώ θα περάσει από μέρη ήσσονος σημασίας ιστορικά πολιτιστικά και αθλητικά.

Δεν θα αναλύσουμε ούτε θα συγκρίνουμε την Πέλλα με τους άλλους νομούς, ούτε την Πέλλα και τα Γιαννιτσά ως πόλη με άλλες πόλεις, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς για την απαξίωση της περιοχής κ. Κοντονή Υφυπουργέ Αθλητισμού!
Φροντίσατε η φλόγα να πάει στη Ζάκυνθο την εκλογική σας περιφέρεια. Το ίδιο συνέβη και με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μιας στενής «παρέας» που αποφασίζουν την διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας. Σίγουρα η Ολυμπιακή Φλόγα δεν μπορεί να διασχίσει όλες της περιοχές της χώρας. Δεν μπορεί όμως ένας ιστορικός τόπος, όπως η Πέλλα να μένει εκτός από την σημαντική αυτή διαδρομή.
Το γεγονός ότι η Πέλλα μένει απ' έξω από την συμβολική διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, είναι ΑΤΟΠΗΜΑ! Όχι μόνο αθλητικό, αλλά ιστορικό και πολιτικό. Δεν είναι δυνατόν στο διάβα της να περνάει από ιστορικά μέρη: το Διον, την Βεργίνα, αλλά όχι από το ιστορικό κομμάτι του Ελλαδικού χώρου, την ΠΕΛΛΑ!
Αξίζει ν’ αναλύσουμε και να αναφερθούμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας παραθέτοντας επιγραμματικά τρεις λόγους, θέλοντας να ανοίξουμε τους ορίζοντες σας!
1) Μέγας Αλέξανδρος: Η αναφορά και μόνο αυτού του ονόματος, φτάνει για να δηλώσει το ιστορικό μεγαλείο. Στο όνομά του και στην ιστορική του διαδρομή, η δική μου και η δική σας άποψη περισσεύουν, όταν χιλιάδες επιστήμονες στέκονται με θαυμασμό στην μεγαλειότητά του. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν με αυτά που γίνονται σήμερα παγκοσμίως, αλλά και στην γειτονιά μας, εσείς να εθελοτυφλείτε. Δεν είναι δυνατόν να έχετε εξαιρέσει την Πέλλα την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας του Μ. Αλεξάνδρου από την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας! Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι δεν σκεφθήκατε τις άλλες πόλεις του Νομού.
2) Ολυμπιονίκη: Ο Δήμος Πέλλας είχε την τιμή να έχει Ολυμπιονίκη την αθλήτρια του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ έχει την Έλλη Μυστακίδου και …
3) Εμπειρία: Ο τόπος μας έχει σημαντική εμπειρία σε διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων τόσο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όσο και σε Παγκόσμια, ενώ ομάδες του κατακτούν κάθε χρόνο το ψηλότερο βάθρο.
Κύριοι και Κυρίες!
Έχετε την δύναμη και το σθένος να αντιληφθείτε το μέγεθος της αχαρακτήριστης πράξης σας και να ανακαλέσετε ή να διορθώσετε το πρόγραμμά σας; Το μεγαλείο του ανθρώπου είναι να αντιλαμβάνεται το λάθος του και να ζητάει συγγνώμη για την παράληψη, αλλά κυρίως με πράξεις να το διορθώνει. Μπορεί αυτό το ατόπημα απαξίωσης της Πέλλας να ξεχαστεί εφόσον υπάρχει χρόνος να αλλάξει η απόφασή σας. Διαφορετικά θα αποτελεί μια μελανή κηλίδα ιστορικά, πολιτικά και αθλητικά.
Από την άλλη περιμένουμε σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Νομού μας να αντιδράσει όχι με κείμενα, αλλά με πράξεις. Έτσι δεν είναι, σεβαστοί Βουλευτές ;
Και μία πρόταση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Προτείνουμε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με μοναδικό θέμα «γιατί δεν περνάει η ολυμπιακή φλόγα από την Πέλλα;». Στη συνεδρίαση να κληθούν και οι συνεργάτες του κ. Καπράλου, καθώς επίσης και οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και ίσως τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας.

Στάθης Καστερίδης

Δημοτικός Συμβούλος Πέλλας

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»



ΠΟΛΕΙΣ
ΤΕΛΕΤΗ


1η Ημέρα – 21/04/2016

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΑΦΗ
ΠΥΡΓΟΣ
ΝΑΙ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
ΟΧΙ
ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ
ΝΑΙ
ΛΕΧΑΙΝΑ
ΣΤΑΣΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


2η Ημέρα – 22/04/2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΠΑΤΡΑ
ΝΑΙ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ
ΟΧΙ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΝΑΙ
ΑΣΤΑΚΟΣ
ΝΑΙ
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΝΑΙ
ΝΙΚΟΠΟΛΗ
ΣΤΑΣΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


3η Ημέρα – 23/04/2016

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΝΑΙ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΝΑΙ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΝΑΙ
ΒΕΡΟΙΑ
ΝΑΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


4η Ημέρα – 24/04/2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣΤΑΣΗ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΟΥΜΠΑ
ΝΑΙ
ΣΕΡΡΕΣ
ΝΑΙ
ΧΡΥΣΟ
ΣΤΑΣΗ
ΔΡΑΜΑ
ΝΑΙ
ΚΑΒΑΛΑ
ΝΑΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


5η Ημέρα – 25/04/2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΝΑΙ
ΞΑΝΘΗ
ΝΑΙ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΝΑΙ
ΛΑΡΙΣΑ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


6η Ημέρα – 26/04/2016

ΛΑΡΙΣΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΝΑΙ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
ΝΑΙ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ
ΝΑΙ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
ΝΑΙ
ΑΘΗΝΑ
ΟΧΙ
ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΝΑΙ
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


7η Ημέρα – 27/04/2016

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου