Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Βούτσης βάζει «χέρι» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη «βροχή» περίεργων τροπολογιών



Στους επιτελείς του πρωθυπουργού για τις τροπολογίες που καταφθάνουν στη Βουλή με τη μορφή… χιονοστιβάδας, σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί ο Νίκος Βούτσης, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους υπουργούς - Θέτει στην Ολομέλεια το ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής, όχι μόνο συμμερίστηκε τις ενστάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις φωτογραφικές τροπολογίες που καταθέτουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και ψηφίζονται ακόμα και σε άσχετα νομοσχέδια, αλλά σκοπεύει να στείλει διάβημα διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας τη δυσφορία του.

AdTech Ad
Και αυτό γιατί πιστεύει ότι ο «βομβαρδισμός» υπουργικών εκπρόθεσμων, άσχετων και «σκανδαλωδών» τροπολογιών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, εκθέτοντας την κυβέρνηση.
Από τη στιγμή, έτσι, που ορισμένοι υπουργοί κάνουν κατάχρηση της κατανόησης που έχει δείξει έως σήμερα, ο κ. Βούτσης θέλει να λάβει αυστηρότερα μέτρα, βάζοντάς τους φρένο.
Το θέμα τέθηκε και στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων από το βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον κ. Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ και τον κ. Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι, οι οποίοι εξήγησαν ότι ο αιφνιδιασμός της εθνικής αντιπροσωπείας με κατάθεση τροπολογιών της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αναφέρθηκαν δε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ρυθμίσεων που εγείρουν υπόνοιες σκανδάλων. Ενδεικτικό είναι εξάλλου ότι την περασμένη Τετάρτη και κατά την ψήφιση τεσσάρων κυρώσεων που συζητήθηκαν ως ένα νομοσχέδιο, κατατέθηκαν εννιά υπουργικές τροπολογίες και έγιναν αποδεκτές έξι βουλευτικές! Πολλές μάλιστα από αυτές κατατέθηκαν ελάχιστα λεπτά πριν από την ψηφοφορία, ενώ δεν συνοδεύονται από καμία οικονομική αποτίμηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό και για το κόστος τους…
Και μπορεί συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής να έσπευσαν να διαψεύσουν ότι ο κ. Βούτσης είναι δυσαρεστημένος με τη νομοθετική τακτική της κυβέρνησης, ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι ο ίδιος θα θέσει το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής…
Ενδέχεται μάλιστα να προτείνει προς τα μέλη της κυβέρνησης να συγκεντρώνουν όλες τις επείγουσες ρυθμίσεις που θέλουν να νομοθετήσουν σε ένα νομοσχέδιο ανά μήνα, το οποίο όμως θα αποστέλλεται πρώτα στο ΓΛΚ προκειμένου να κοστολογείται και μετά να εισέρχεται στην Βουλή για ψήφιση.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου