Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η καλύτερη τιμωρία για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που δεν το κάνουν θα μπορούσαν να δουν τους εαυτούς τους οδοκαθαριστές στην Μαδρίτη, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που παρουσιάστηκαν στο δημαρχείο της πόλης.Η Δημοτική αστυνομία θα εφαρμόσει αρχικά το νέο σύστημα στις δύο συνοικίες της πόλης όπου έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση περιττωμάτων σκύλου. Οι ιδιοκτήτες σκύλων που δεν καθαρίζουν μετά από τα κατοικίδια τους, θα πληρώνουν πρόστιμο μέχρι και €1.500 ή θα έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικά να εκτελούν τα καθήκοντά καθαριότητας των δρόμων και των δημοσίων χώρων ως αντάλλαγμα για μερικές ημέρες.
Αξιωματούχοι του δήμου της Μαδρίτης τόνισαν ότι «υπάρχουν ακόμα περιττώματα στους δρόμους, στα πάρκα και σε άλλους χώρους της πόλης» και πρόσθεσαν ότι «παρά τις επανειλημμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού και τη διανομή εκατομμυρίων δωρεάν σακουλών για τη συλλογή των ακαθαρσιών, η εικόνα δεν έχει βελτιωθεί ακόμα».

Μέχρι στιγμής, αρκετές ισπανικές πόλεις έχουν καταλήξει σε ιδιαίτερα δημιουργικούς τρόπους για να απαλλαγούν από τα περιττώματα των σκύλων τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι, η βόρειο-ανατολική πόλη της Tarragona ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την ανάλυση του DNA από τα περιττώματα των σκύλων για να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έχουν αμελήσει να τα καθαρίσουν.

Επίσης, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, το 2013, η πόλη Brunete, κοντά στη Μαδρίτη, αποφάσισε να παραδίδει τις ακαθαρσίες στα σπίτια των ιδιοκτητών των κατοικίδιων ζώων που τις έκαναν, σε κουτιά με την ένδειξη «Lost Property» (απολεσθέν).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου