Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ηλεκτρονική Αθηνών: Έπεσαν οι τίτλοι τέλους



Αποδεκτή έκανε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η Ηλεκτρονική Αθηνών από τις 9 Μαρτίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, δυνάμει της υπ' αριθμ. 267/13.4.2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως. Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο όρισε τη χθεσινή ως ημέρα παύσης των πληρωμών από την εταιρεία και διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της. Όπως αναφέρει η Ηλεκτρονική σε ανακοίνωσή της, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 14 Απριλίου.

Στην ίδια ανακοίνωσή η εταιρεία αναφέρει πως, παρά τις διαρκείς προσπάθειές της, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls, που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τη στάση των δανειστριών τραπεζών, καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Σημειώνει δε πως το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας.
Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιονδήποτε σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Εν τω μεταξύ το υπουργείο Εργασίας συγκαλεί για σήμερα τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση με σκοπό τη διασφάλιση των απαιτήσεων των εργαζομένων. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί για το δεκαπενθήμερο του Απριλίου, το δώρο Πάσχα και την αναλογία του επιδόματος αδείας.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου