Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα αν αναζητείται οδό διαφυγής παραιτηθείτε



Σε εκλογική τροχιά κινείται η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, εξαπέλυσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, μετωπική επίθεση με έντονα προσωπικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτήν την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά από βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, όπου έδωσε και τον τόνο της πολιτικής επίθεσης προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλα τα επίπεδα.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., υπό τη νέα της σύνθεση, μετά τις εκλογές που έγιναν στο 10ο συνέδριο του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια λόγω και της κρίσης που υπάρχει στις διάπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές, επέλεξε να προσωποποιήσει την κριτική του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα.
«Στο βαρύ λογαριασμό έρχονται να προστεθούν και τα μέτρα κάβα. Είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Κανείς δεν πιστεύει πως ο κ. Τσίπρας έχει τη διάθεση, αλλά και την ικανότητα να εφαρμόσει όσα συμφώνησε. Ο θλιβερός θίασος που ονομάζεται κυβέρνηση απαρτίζεται από μεγαλομανείς λαϊκιστές και επαγγελματίες ψεύτες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Παράλληλα, έδειξε ότι πλέον θα στοχεύει όλο και περισσότερο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στις μετρήσεις έχει ραγδαία φθορά. «Τον προειδοποιώ η χώρα δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο πρωθυπουργό που δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του. Κ. Τσίπρα, εάν αναζητείτε οδό διαφυγής παραιτηθείτε τώρα» είπε και συμπλήρωσε με έμφαση: « Δε θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την πατρίδα - μας σε μία τριτοκοσμική χώρα, που μόνο γεωγραφικά θα είναι στην Ευρώπη».
Παρουσία μόνο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς απουσίαζαν οι πρώην πρόεδροι της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εάν αναζητούν οδό διαφυγής, να παραιτηθούν τώρα, πριν βυθίσουν τη χώρα στο τέλμα και άσκησε δριμεία κριτική για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν αφήνουν κανένα Έλληνα χωρίς επιβάρυνση και πρωτίστως τα θύματα είναι η νέα γενιά, η μεσαία τάξη, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες.
«Όλα αυτά προτού φέρουν τα υπόλοιπα άδικα υφεσιακά μέτρα. Το χειρότερο είναι πως τα μέτρα αυτά δε θα αποδώσουν» είπε και αξιοποίησε την πρόσφατη έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.
Επί της οργανωτικής ανασυγκρότησης της Ν.Δ.ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο 10ο συνέδριο, είπε ότι το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία, δεν περιχαρακώνεται σε παραδοσιακούς κομματικούς μηχανισμούς και έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό κίνημα για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά.
«Τους θέλουμε μαζί μας στο δημιουργικό έργο της ανανέωσης της Πατρίδας μας, σπάζοντας το φαύλο κύκλο της μνημονιακής παρακμής» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο εσωκομματικό πεδίο, ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε άλλη μια εκκρεμότητα, με την εκλογή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, βουλευτής B’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης, αφού έκανε γνωστό στο Σώμα ότι η μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα της Π.Ε. ήταν ο κ. Αυγενάκης διαπίστωσε την ομόφωνη αποδοχή της συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Ως εκ τούτου δεν στήθηκαν κάλπες και ανακοινώθηκε ότι νέος γραμματέας είναι ο βουλευτής Ηρακλείου που συμμετέχει ως ενεργό μέλος της Ν.Δ., πρώτα ως νεολαίος από τα μαθητικά του χρόνια.
«Η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας πρέπει ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο να έχει ισχυρό ρόλο και λόγο. Φιλοδοξούμε, η Πολιτική Επιτροπή να αποτελέσει ένα όργανο σύνθεσης απόψεων, θέσεων και αντιλήψεων. Να δημιουργεί τις κατευθυντήριες αρχές του κομματικού προγραμματισμού και να υποστηρίζει ουσιαστικά τον Πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στο έργο τους» είπε ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε: «Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιδιώξουμε την ουσιαστική αναβάθμιση της Πολιτικής Επιτροπής σε ένα όργανο παραγωγής πολιτικών και όχι σε ένα παραγκωνισμένο κομματικό θεσμό. Η Πολιτική Επιτροπή δε θα είναι ένα όργανο νομιμοποίησης προειλημμένων αποφάσεων».
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρέχει σθεναρή υποστήριξη σε αυτούς που προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι αναπαρήγαγε στο εσωτερικό τα επιχειρήματα εκείνων που προσπαθούν να εκβιάσουν τη χώρα, ότι τους εξόπλισε με επιχειρήματα σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της και ότι συντάσσεται ανοιχτά με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.

«Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υποστηρίξει σθεναρά αυτούς που προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναπαρήγαγε τα επιχειρήματά τους στο εσωτερικό και παράλληλα τους εξόπλισε με επιχειρήματα σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της», αναφέρει η Κουμουνδούρου η οποία με μια σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλει ότι ο κ. Μητσοτάκης, «συντασσόμενος με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, ζήτησε για μία ακόμα φορά περικοπές δαπανών, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, και ισοπέδωση του κράτους πρόνοιας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν προτείνει να αποδεχθεί η κυβέρνηση τη θέσπιση προληπτικών μέτρων. «Ας σταματήσει ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει πολιτική κρύβοντας τις πραγματικές του θέσεις και ας απαντήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς προτείνει: Να αποδεχτεί η κυβέρνηση τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων; Να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που παραβιάζουν την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και αγνοούν επιδεικτικά τα στοιχεία της Eurostat; Ζητά ο κ. Μητσοτάκης να υποχωρήσει η κυβέρνηση από μια συμφωνία, την οποία ακόμα και το κόμμα του έχει ψηφίσει στην Βουλή;», τον καλεί να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «με την επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση του και τα μικροπολιτικά παιχνίδια, ο Κ. Μητσοτάκης βλάπτει τη χώρα».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου