Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Έρχονται οι Demi- sexual



Μετά τους ασέξουαλ, τους μπαϊσέξουαλ, τους μετροσέξουαλ, στο λεξιλόγιο της σεξουαλικότητας προστέθηκε ένας νέος όρος!

Πρόκειται για τους demi-sexual ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να νιώσουν σεξουαλική έλξη και να απολαύσουν το σεξ, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.


Πρόκειται για έναν σεξουαλικό προσανατολισμό, ο οποίος θεωρητικά πέφτει στο φάσμα της μη-σεξουαλικότητας. Σε αντίθεση, όμως, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ασέξουαλ, οι demisexual μπορούν να βιώσουν σεξουαλική έλξη, και λογικά θα ευχαριστηθούν το σεξ – κάτω από πολύ, πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Για να είμαστε ακριβείς, μόνο με ανθρώπους με τους οποίους έχουν σχηματίσει ένα δυνατό συναισθηματικό δέσιμο,  ασχέτως αν είναι του ιδίου ή του αντίθετου φύλου. Διαφορετικά για τους demi-sexual, το σεξ είναι απλά βαρετό!

Demi-sexual είναι κάποιος που έλκεται ερωτικά από κάποιον σε ένα δεύτερο επίπεδο έλξης. Οι demisexuals πρέπει να έχουν αναπτύξει προηγουμένως συναισθηματικές συνδέσεις με κάποιον για να νιώσουν ερωτικά μαζί του.

Με λίγα λόγια, οι demi-sexuals δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν έλκονται σεξουαλικά από αυτήν.

Με πιο απλά λόγια, οι demisexual είναι η ζωντανή απόδειξη της φράσης «Εγώ στον σύντροφό μου κοιτάω την προσωπικότητα», μιας και αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται – σε αρχική φάση – για να ξεκινήσουν να βλέπουν κάποιον ερωτικά.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιλέγουν να κάνουν σεξ ποτέ. Πολλές φορές το σεξ εξυπηρετεί πρακτικούς λόγους, όπως η τεκνοποιία ή απλά… η δοκιμή. Ταυτόχρονα, οι απόψεις τους για άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες ποικίλλουν. Υπάρχουν demisexual που δεν έχουν πρόβλημα με τον αυνανισμό, ή που μπορούν να παρακολουθήσουν πορνογραφία – και όχι μόνο για την πλοκή.

Tο σίγουρο είναι πως η ύπαρξη ατόμων που η σεξουαλικότητά τους βρίσκεται σε μία «γκρίζα ζώνη» επιβεβαιώνει ξανά ότι τίποτα, εν τέλει, δεν είναι άσπρο-μαύρο.

govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου