Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Στο EuroWorking Group το ζήτημα της διαπραγμάτευσης



Για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών θα ενημερωθούν οι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group.
Πηγές των Βρυξελλών, εν όψει της συνεδρίασης, τονίζουν ότι παρότι η Ελλάδα δεν αποτελεί το κύριο θέμα, θα υπάρξει ενημέρωση των κρατών – μελών για τις διαπραγματεύσεις, λόγω της και επικείμενης αύξησης των επικεφαλής των κλιμακίων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», η συζήτηση κατά την τηλεδιάσκεψη του ΕWG, υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ, θα είναι εφ’ όλης της ύλης και αποσκοπεί στο να προετοιμαστεί το έδαφος εν όψει της επανέναρξης των δια ζώσης συζητήσεων, από τη Δευτέρα.
H όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των διαβουλεύσεων στην τελευταία αυτή φάση έχει ξεχωριστή σημασία, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά. Πρακτικά, μέσα σε 10 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ανοικτά μέτωπα, καθώς στις 15 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η εαρινή σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Ειδικά οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ μέχρι τότε θα πρέπει να είναι σε θέση να αποσαφηνίσουν αν το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και υπό ποιες προϋποθέσεις. Η άποψη που επικρατούσε χθες στις Βρυξέλλες είναι ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στον μήνα είναι εφικτή, ωστόσο, όπως τονίζουν, από εδώ και πέρα θα πρέπει η διαδικασία να επιταχυνθεί γιατί ο χρόνος αρχίζει να περιορίζεται επικίνδυνα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου