Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Goldman Sachs: Το Grexit επιστρέφει στις 20 Ιουλίου



Εμπιστευτικό σημείωμα υπό τον τίτλο "Η επιστροφή του Grexit" κυκλοφόρησε η Goldman Sachs, με την επισήμανση ότι επέστρεψαν οι εντάσεις μεταξύ του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της Ελλάδας, οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς πλησιάζουμε την 20η Ιουλίου, οπότε η χώρα μας θα πρέπει να αποπληρώσει 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.
"Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από
τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα", υπογραμμίζει η Goldman Sachs, παρατηρώντας ότι η αποπληρωμή των χρεών με νέα χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Προσθέτει ότι  πολιτικές εντάσεις είναι πιθανόν να αυξηθούν τους επόμενους μήνες, εκτιμώντας ότι οι ελπίδες για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα καρποφορήσουν.

Αντιθέτως, εκτιμά ότι το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει καθυστέρηση ων διαπραγματεύσεων έως τον Ιούλιο, την ίδια δηλαδή περίοδο με το βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit.

Σύμφωνα με το σημείωμα της επενδυτικής τράπεζας, παρά το γεγονός ότι η κρίση και η αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους δανειστές της δεν αποτελεί, πλέον, είδηση, καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι -και κυρίως όσοι τοποθετούνται στις αγορές συναλλάγματος – για το ενδεχόμενο ακόμη και πολιτικής κρίσης στη χώρα εντός των επόμενων μηνών.

"Όσο οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται, η αξιολόγηση δεν ολοκληρώνεται και η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται, καλό θα ήταν οι επενδυτές να μετρήσουν και όλα τα παραπάνω εάν ετοιμάζονται να τοποθετηθούν στο ευρώ", τονίζεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Economist, οι πιθανότητες Grexit έως το 2020 παραμένουν στο 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου