Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Πρωταθλητής Ελλάδας 2016 στο διπλό σκιφ ανδρών ελ.β. ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών



Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα διεξήχθη από την Παρασκευή (6/5ου) κι έως την Κυριακή (8/5ου), η Α΄ Φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας, με την συμμετοχή 447 αθλητών-τριών (ρεκόρ συμμετοχής) από 27 σωματεία όλης της χώρας.
Η πρώτη και μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση για το 2016 συγκέντρωσε ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική κωπηλασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ανδρών-Γυναικών Ελαφρών βαρών, Νέων Ανδρών - Γυναικών και Εφήβων Νεανίδων. 

Στο πρωτάθλημα αυτό πήρε μέρος και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών με τέσσερεις αθλητές που στελέχωσαν 3 πληρώματα και πιο συγκεκριμένα με τους  Κωνσταντίνο Λεωνίδη και Βασίλη Τσαλικίδη στο διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών, τον Βασίλη Τσαλικίδη στο σκιφ εφήβων και τους Γιάννη Παπαχρηστούδη και Δημήτρη Γρηγοριάδη στη δίκωπο εφήβων.
Η μεγάλη διάκριση για τον Όμιλο ήρθε από το διπλό σκιφ ανδρών με τους Λεωνίδη και Τσαλικίδη οι οποίοι δείχνοντας από την αρχή ότι είναι ένα από τα καλύτερα πληρώματα του ανταγωνισμού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και στέφθηκαν Πανελλήνιοι Πρωταθλητές για το 2016. Για την κατάκτηση του χρυσού οι δύο κωπηλάτες μας χρειάστηκε να τρέξουν τρεις κούρσες (προκριματικό, ημιτελικό και τελικό) στις οποίες ήταν και στις τρεις πρώτοι.
Πολύ κοντά σε ένα ακόμη μετάλλιο, στο σκιφ εφήβων αυτή τη φορά, βρέθηκε ο Βασίλης Τσαλικίδης ο οποίος, αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια της κούρσας ήταν σταθερά στην τρίτη θέση, λίγα μόλις μέτρα από τον τερματισμό την έχασε τερματίζοντας τελικά τέταρτος με ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον τρίτο.
Αξιόλογη εμφάνιση έκαναν και οι λιγότερο έμπειροι Παπαχρηστούδης και Γρηγοριάδης στη δίκωπο εφήβων, που έχασαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό για πολύ λίγο και αυτό εξαιτίας του άγχους. Στον μικρό τελικό που έκλεισαν την παρουσία τους στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισαν άνετα στην πρώτη θέση και κατετάγησαν έβδομοι στην τελική κατάταξη.
Την αποστολή συνόδευσε ο Έφορος Κωπηλασίας κ. Τάσος Μητκάκης ενώ παρών και αρωγός στις προσπάθειες των παιδιών ήταν και ο Έφορος Εγκαταστάσεων κ. Βασίλης Καφετζάκης.
Η Διοίκηση του Ν.Ο.Γιαννιτσών εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την παρουσία της ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συγχαίρει όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες, καθώς και τον προπονητή τους κ. Σπύρο Ασπρογέρακα, που με την καθοδήγησή του προστέθηκε μια ακόμη μεγάλη διάκριση δείχνοντας παράλληλα ότι με σκληρή δουλειά επιτυγχάνονται και οι πιο δύσκολοι στόχοι. Επίσης ευχαριστεί τον κ. Ισαάκ Βερενίδη για την πολύτιμη συνδρομή του στη μετακίνηση των σκαφών στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
Η συνέχεια των μεγάλων φετινών διοργανώσεων θα δοθεί τον Ιούλιο με την Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων & Α.Μ.Ε.Α, εκεί όπου ο Ν.Ο.Γιαννιτσών αναμένεται να έχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση. 

Το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 ετών και άνω κάθε Τρίτη, Πέμπτη στις 15:00 και Σάββατο στις 09.00 στις εγκαταστάσεις του στον Λουδία. Πληροφορίες: κ. Γεώργιος Μαξούρης 6971556518

Για τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών
Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Γίδαρης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου