Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Προκλητικές και διχαστικές δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Γαϊτανάκι προκλήσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τις τελευταίες ημέρες έχουν βαλθεί να μας… αποτρελάνουν με τις δηλώσεις τους και να προκαλούν ερωτηματικά για το κατά πόσο μας «τρολάρουν» ή είναι όντως τόσο προκλητικοί.Με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση που σε άρθρο του στην «Αυγή» ομολογεί πως τα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο όσους ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων”.

Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει», καταλήγει στο άρθρο του μετά από μια δριμεία επίθεση στο μιντιακό και αστικό κατεστημένο.

Στον άτυπο διαγωνισμό «μπαρούφας» δεν θα μπορούσε να μην πάρει σειρά μετά τον κ. Κυρίτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Άννα Βαγενά, που έκρινε σωστό και ωφέλιμο να συγκρίνει τα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας με το Υπερταμείο που δεσμεύει τη δημόσια περιουσία της χώρας μας για 99 χρόνια, ομολογώντας παράλληλα πως το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει την… ανικανότητά του να τη διαχειριστεί.

Συγκεκριμένα η κυρία Βαγενά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου stigma fm είπε «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές. Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες».

Και ο έτερος της συγκυβέρνησης όμως, Πάνος Καμμένος, πριν δύο ημέρες κατάφερε να προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση, και γέλια σε όλους τους υπόλοιπους, όταν από την όμορφη Σύρο, δήλωσε πως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι «εγκληματική και αντισυνταγματική», ξεχνώντας προφανώς ποιος την έφερε στη βουλή αλλά και ποιος την ψήφισε…

Μάλλον δεν πρόκειται όμως για μια ομολογία-δήλωση τόσο παράλογη αφού με τον κ. Καμμένο φαίνεται να συμφωνεί και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ανεξάρτητα του πώς το είπε ο Πάνος Καμμένος, είναι σαφές ότι το μέτρο είναι πάρα πολύ προβληματικό και στα όρια της αντισυνταγματικότητας» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής.
«Η νησιωτικότητα είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων» προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση του ο κ. Βούτσης συμπληρώνοντας ότι «μας είχε συνταράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η επιμονή των δανειστών για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά».

Κρίσεις ειλικρίνειας; Κρίσεις τύψεων; Απλό και ξεκάθαρο «τρολάρισμα»; Ή απλά μια ένδειξη πως ούτε οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν πιστεύουν αυτά που ψηφίζουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου