Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Κάντε αποτοξίνωση μετά το πασχαλινό… φαγοπότι!

Τις μέρες του Πάσχα, όλοι τρώμε «λιγάκι» παραπάνω και ειδικά φαγητά πλούσια σε λιπαρά που κάθε άλλο παρά διαιτητικά είναι! Το ίδιο ισχύει και με το αλκοόλ, καθώς στα εορταστικά οικογενειακά τραπέζια είναι πολύ εύκολο κάποιος να παρασυρθεί και να πιεί μερικά ποτηράκια κρασί ή τσίπουρο παραπάνω. Μια μικρή αποτοξίνωση μετά από το πασχαλινό φαγοπότι είναι λοιπόν άκρως ευεργετική για τον οργανισμό μας!Η αποτοξίνωση αυτή είναι απαραίτητη για να καθαρίσει ο οργανισμός από τις τοξίνες που συσσωρεύτηκαν τις μέρες του Πάσχα, ειδικά στην περίπτωση που δεν είχε προηγηθεί μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας νηστεία, η οποία συμβάλει καταλυτικά στην αποβολή των τοξινών.


Πονοκέφαλοι, υπνηλία, πρήξιμο στα πόδια αλλά και το αίσθημα κόπωσης ή η θαμπάδα του δέρματος και των μαλλιών, συχνά αποδίδονται στις τοξίνες που συσσωρεύονται. Για αυτό οι ειδικοί συστήνουν μικρά προγράμματα αποτοξίνωσης μετά από γιορτές και κατανάλωση λιπαρών και πλούσιων σε θερμίδες φαγητών. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να απαλλαγεί και να «καθαρίσει» από τις τοξίνες, τόσο με άσκηση αλλά και με σωστή διατροφή, που θα βοηθήσουν σημαντικά στο να αποβάλει ο οργανισμός μας τις επιβλαβείς και περιττές ουσίες.

Πάντως να θυμάστε ότι δε χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια εξαντλητική δίαιτα που θα σας στερήσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τροποποιήσετε τη διατροφή σας και να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, έτσι ώστε να καθαρίσει ο οργανισμός σας με φυσικό τρόπο από τα άχρηστα υλικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία. Οι βιταμίνες, οι καροτίνες και τα βιοφλαβονοειδή τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα με το να παρεμποδίζουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, καθώς έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Επίσης, η φύση έχει προνοήσει και με ευεργετικά φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να… ξεφουσκώσετε εύκολα και γρήγορα. Η τσουκνίδα, για παράδειγμα, καθαρίζει το συκώτι, τα νεφρά και τη χολή. Τρία φλιτζάνια τη μέρα θα βοηθήσουν να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σας και να νιώσετε πολύ πιο άνετα. Εξαιρετικά αποτελεσματική είναι και η μολόχα, που καταπολεμά τις εντερικές ζυμώσεις και τον τυμπανισμό, απορροφώντας τα αέρια και επιτρέποντας την καλύτερη πέψη των τροφών. Άλλα διουρητικά βότανα είναι η αγριάδα και η λουίζα.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως δεν πρέπει να το παρακάνετε. Τρία φλιτζάνια ροφημάτων είναι συνήθως αρκετά. Να θυμάστε ότι τα αφεψήματα, αν και ευεργετικά, δεν παύουν να είναι δραστικά και η κατάχρησή τους μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα υγείας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου