Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

To'δαμε κι αυτό!"Σκουπίδια" το αξιόχρεο της Deutsche Bank

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service υποβάθμισε το αξιόχρεο των ακάλυπτων ομολόγων της Deutsche Bank στo Baa2 από Baa1, αναφέροντας ότι η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα στην προσπάθειά της να επιτύχει την αναστροφή της πορείας της, μεταδίδει το Bloomberg.Το νέο αξιόχρεο της Deutsche είναι δύο επίπεδα πάνω από το όριο της επενδυτικής διαβάθμισης (junk), ενώ το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της υποβαθμίσθηκε στο Α3 από Α2.

«Η επίδοση της Deutsche Bank τα τελευταία αρκετά τρίμηνα ήταν αδύναμη και σημαντικοί μετωπικοί άνεμοι αναφορικά με τη λειτουργία της, μεταξύ των οποίων τα συνεχιζόμενα χαμηλά επιτόκια και η μακροοικονομική αβεβαιότητα, θα δημιουργήσουν προβλήματα για την εταιρεία», αναφέρει ο Moody's.

Τα έως τώρα αποτελέσματα και οι μελλοντικές προκλήσεις, περιλαμβανομένης μίας περαιτέρω πτώσης στη δραστηριότητα σχετικά με τους καταναλωτές και την αγορά, θα αναγκάσει πιθανόν τη Deutsche Bank να εξισορροπήσει το κόστος της αναδιάρθρωσης με την ανάγκη να συγκεντρώσει κεφάλαια για τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις, πρόσθεσε ο οίκος.

«Το σχέδιο που προσπαθούν να υλοποιήσουν είναι καλό για τους ομολογιούχους μακροπρόθεσμα, αλλά αντιμετωπίζουν ορισμένους αρκετά δύσκολους μετωπικούς ανέμους, αν κοιτάξει κανείς στο σημερινό λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο Πήτερ Νέρμπι, ένας αντιπρόεδρος του Moody's, σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.

Ο Moody's είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι επαναξιολογεί τη γερμανική τράπεζα.

AdTech Ad
Το αξιόχρεό της είναι τώρα σταθερό, καθώς θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους πιστωτές, εάν μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της αναδιάρθρωσής της, αναφέρει ο οίκος.

«Όλες οι βασικές αξιολογήσεις παραμένουν σε επενδυτική διαβάθμιση. Και παραμένουν στην περιοχή του "A" όσον αφορά την αξιολόγηση του κινδύνου των αντισυμβαλλομένων μας και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις, που είναι πιο σημαντικές για τους πελάτες μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche, Μάρκους Σενκ.

Η σχεδιαζόμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Τζον Κράιαν, αναδιάρθρωση της Deutsche, που παρουσιάσθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, συνέπεσε με τη βουτιά των συναλλαγών χαρτοφυλακίου και επενδυτικής τραπεζικής για το σύνολο του κλάδου, καθώς και με τη συνεχιζόμενη μείωση των επιτοκίων στην Ευρώπη και την Ασία, η οποία περιορίζει τα περιθώρια κέρδους.

Τα καθαρά κέρδη της Deutsche μειώθηκαν 61% στο πρώτο τρίμηνο, αφήνοντας την τράπεζα εκτεθειμένη στον κίνδυνο να υποστεί ζημίες για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο φέτος, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει δικαστικές υποθέσεις.

Η μετοχή της τράπεζας μειώθηκε το πρωί 1,9% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, διευρύνοντας τις απώλειες της φέτος σε 34%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου