Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Συμμετοχή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στο 5ο αντάμωμα Ελληνικών παραδόσεων-«Καλό καλοκαίρι» από το Θεατρικό Εργαστήρι




Για 5η συνεχή χρονιά, η μεγαλειώδης εκδήλωση «Ο Χορός είναι ζωή» που έγινε πλέον θεσμός για την πόλη μας, θα δώσει ζωή, μέσα από την παράδοση, σε όλες τις γειτονιές της Έδεσσας. Τα χρώματα και οι μουσικές που αρωματίζουν την Ελλάδα μας, απ άκρη σ’ άκρη, από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τη Μικρά Ασία μέχρι τη Θράκη και από τον Πόντο μέχρι την Ήπειρο, ενώνονται και συναντιούνται στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας,  το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 6.30μμ

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο με το ανθρώπινο δυναμικό του συμβάλει και φέτος στην επιτυχία της εκδήλωσης ενισχύοντας την προσπάθεια των διοργανωτών και καλεί τα μέλη του συλλόγου και τους συνδημότες μας,  να στηρίξουν την εκδήλωση που εκτός από την πολιτισμική της διάσταση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα καθαρά έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση φορέων της πόλης μας.

Σφραγίζοντας τη γόνιμη και δημιουργική σεζόν 2015-2016 και καταφέρνοντας να υλοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει γι αυτή τη Θεατρική περίοδο, τα παιδιά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, μας ευχήθηκαν
 «Καλό καλοκαίρι» την Κυριακή 5 Ιούνη, στο πάρκο των μικρών καταρρακτών, παρουσιάζοντας δρώμενο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Παραφράζοντας το παραμύθι του Σαρλ Περώ «Η ωραία κοιμωμένη» σε «Ωραία μολυσμένη» και με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό του συλλόγου κα Χρύσα Αλεξάκη, μας δίδαξαν με θεατρικό τρόπο, τρόπους δράσης προστασίας του πλανήτη. Στα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις του Εργαστηρίου αυτή τη σεζόν, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα ενώ σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετίστηκαν αργότερα στο εντευκτήριο του συλλόγου ανανεώνοντας  το ραντεβού με την εξερεύνηση νέων Θεατρικών μονοπατιών για τον Σεπτέμβρη.

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συνεχίσει τη δράση του όλο το καλοκαίρι καθώς συνεχίζονται οι πρόβες για το νέο έργο που θα ανεβεί από την Κεντρική Σκηνή και θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης στις αρχές του Νοέμβρη. Παράλληλα ξεκίνησαν  και οι προετοιμασίες συμμετοχής στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί αρχές Αυγούστου, όπου θα παρουσιαστεί το έργο «Φούστα-μπλούζα» των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου  αλλά και η διοργάνωση του 10ήμερου αφιερώματος στην τέχνη του Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας Θεατρικής περιόδου 2016-2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου