Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Παρουσιάστηκαν οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



«Στην πολιτική διοίκηση, δεν υπάρχει μονιμότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποστολές που ξεκινάνε και ολοκληρώνονται. Υπάρχουν και δυνατότητες για τον καθένα να δοκιμαστεί και να κριθεί. Αυτό είναι το πολιτικό και αξιακό μας πλαίσιο, αυτός είναι και ο προσωπικός αξιακός μου κώδικας», τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των νέων Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους νέους Αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε σαφές μήνυμα:
«Δουλειά, δουλειά, δουλειά για να φέρουμε λύσεις και να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Σκληρή δουλειά με συλλογικότητα. Σκληρή δουλειά χωρίς ιδιοτέλειες. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τη δουλειά μας και από τα αποτελέσματα που παράγουμε. Εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα. Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε με πνεύμα και νοοτροπία συνεργασίας. Συνεργασίας μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών, με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Παρατάξεις».

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε εκτενή αναφορά στην προχτεσινή ψήφιση του νέου Οργανισμού λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί, όπως είπε «την πλέον καθοριστική μεταρρύθμιση» της διοίκησης της Περιφέρειας. Οργανισμός, που ψηφίστηκε και από Παρατάξεις και Περιφερειακούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, που έκαναν την υπέρβαση. Με τον νέο Οργανισμό, τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και τους νέους θεματικούς τομείς ευθύνης ολοκληρώνονται οι αλλαγές στην πολιτική διοίκηση της ΠΚΜ, ενώ ο Περιφερειάρχης προανήγγειλε την ανακοίνωση των νέων Εντεταλμένων Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα τις επόμενες μέρες.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι το επόμενο καθοριστικό βήμα, όχι μόνο για τη διοίκηση, αλλά συνολικά για την Περιφέρεια, είναι η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη δημιουργία αυτής της Ανεξάρτητης Αρχής, που έχει τεράστια σημασία και ρόλο, διότι θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων.

«Στόχος μας είναι, τώρα που υπάρχει η βάση για κάτι τέτοιο, με πνεύμα συνεργασίας, να διαμορφώσουμε την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Εξάλλου, η διοίκησή μας, όλα αυτά τα χρόνια, δεν ενθάρρυνε μόνο, αλλά επένδυσε ουσιαστικά στη συναίνεση και τη συνεργασία, γιατί πολύ απλά, βάζουμε πάνω απ’ όλα τον τόπο μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε, αυτή είναι εξάλλου, η ισχυρή πολιτική μας δέσμευση: ότι δεν θα αφήσουμε καμία σκοπιμότητα να μας αποπροσανατολίσει, ότι κανένας πολιτικός εγωισμός δεν πρόκειται να μας αποτρέψει από το να κάνουμε ότι απαιτείται για να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους συμπολίτες μας, ότι σε αντίθεση με την όξυνση των πολιτικών συγκρούσεων, σε όλα τα επίπεδα εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτοι να χτίζουμε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες. Γιατί έχουμε πολλά και σημαντικά να κάνουμε για να γίνει καλύτερη η Περιφέρειά μας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προανήγγειλε και πολλές εξίσου βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις το επόμενο διάστημα, όπως ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας της ΠΚΜ, η επαναξιολόγηση από το μηδέν και ο επανασχεδιασμός του προϋπολογισμού, η εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος και η αυτοματοποίηση και προτυποποίηση των διαδικασιών.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους απερχόμενους Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι, όπως είπε,
«έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί 20 μήνες, ίσως στους πιο δύσκολους για τη χώρα, με capital controls, κλειστές τράπεζες, κατάρρευση των οικονομικών μεγεθών, με ασυνέπεια στις πληρωμές από την κυβέρνηση, με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση. Στην Κεντρική Μακεδονία έγινε έργο και μάλιστα σημαντικό. Με υστερήσεις, με λάθη, με περιθώρια βελτίωσης, αλλά συνεχώς ήμασταν εδώ, πάνω από τα προβλήματα».

Ο Περιφερειάρχης έθεσε μάλιστα τους στόχους της νέας διοίκησης, που είναι:
-Να είναι η ΠΚΜ πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων και τις πληρωμές έργων και στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
-Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.
-Να ενισχυθεί η υγιής και εξωστρεφής επιχειρηματικότητα.
-Να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί το δίκτυο των υποδομών.
-Να σταθεί η ΠΚΜ με αλληλεγγύη στους ευάλωτους συνανθρώπους μας.
-Να δώσει προοπτική και διέξοδο στην κοινωνία, τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις, τις νέες και τους νέους του τόπου μας.
«Ο στόχος μας είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να γίνει πρότυπο και πρωτοπόρος στην Ευρώπη των Περιφερειών. Ο στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Και ένα είναι βέβαιο: Δεν θα κριθούμε με βάση τις προθέσεις μας. Δεν θα κριθούμε ως απλοί διαχειριστές μιας πραγματικά πολύ δύσκολης κατάστασης. Θα κριθούμε για τα αποτελέσματα που θα πετύχουμε. Θα κριθούμε για την ανατροπή, για την ανάκαμψη. Για τη νέα αντίληψη που φέρνουμε στη δημόσια διοίκηση», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες της ΠΚΜ ανά θεματικό τομέα είναι:
-Αθηνά Αηδονά: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
-Κώστας Γιουτίκας: Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
-Θεοφάνης Παπάς: Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας.
-Αλέξανδρος Θάνος: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού.
-Γερακίνα Μπισμπινά: Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης.
-Δημήτρης Χατζηβρέττας: Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Επίσης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες αναλαμβάνουν τους εξής θεματικούς τομείς για το σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
-Γιάννης Γιώργος (Χαλκιδικής): Υποδομών και Δικτύων.
-Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Πέλλας): Προγραμματικού Σχεδιασμού.
-Σοφία Μαυρίδου (Πιερίας): Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών.
-Γιάννης Μωυσιάδης (Σερρών): Χωροταξικού Σχεδιασμού.
-Κώστας Καλαϊτζίδης (Ημαθίας): Βιομηχανίας.
-Βούλα Πατουλίδου (Θεσσαλονίκης): Αθλητισμού.
-Ανδρέας Βεργίδης (Κιλκίς): Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τέλος τη δημιουργία Ανεξάρτητου Τομέα Κοινωνικής Συνοχής, Προσφυγικού και Μεταναστευτικού, με Συντονιστή για όλη την ΠΚΜ τον κ. Χάρη Αηδονόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου