Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ο Νίκος Γκάλης στο Μαξίμου για την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ (εικόνες)


Ο Νίκος Γκάλης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τιμηθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ολοκληρωθεί η ονοματοδοσία του κλειστού του ΟΑΚΑ.
Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ έφτασε στις 12:55 συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής...

Ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Γκάλη: «Πώς το κάνατε και στεκόσασταν στον αέρα; Προσπαθούσαμε όλα τα παδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πώς το κάνατε;», για να του απαντήσει ο Νικ: «Το έκανα... Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πώς...».
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα: «Θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας. Κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση χάρη σε εσάς».

«Νίκος Γκάλης» το κλειστό του ΟΑΚΑ
Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ να πάρει το όνομα του Νίκου Γκάλη.
Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε θερμό και φιλικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε «για ανταπόδωση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού», σημειώνοντας ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι «μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνιας».
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος ήταν παρών, όπως επίσης και η σύζυγος και η κόρη του Νίκου Γκάλη, μίλησε για τη μεγάλη πρσοφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων». Ο Νίκος Γκάλης μίλησε για πάρα πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό και την πολιτεία που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκάλης χαρακτήρισε τιμή και ικανοποίηση την απόφαση της πολιτείας να δώσει το όνομά του στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, μιλώντας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά», τόνισε αρχικά ο Νίκος Γκάλης.
Και συνέχισε: «Ευχαριστώ πολύ και τον πρωθυπουργό που με τίμησε. Θέλω να περνάω από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό». 
Τέλος, ερωτηθείς για την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στο προσεχές Προολυμπιακό Τουρνουά στο Τορίνο, επεσήμανε: «Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο». 









Φωτογραφίες: INTIMENEWS

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου