Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Δώστε μας και άλλα... για να σας δώσουμε, λένε οι δανειστές

Στο μαρτύριο του Σίσυφου, υποβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία αναμένει ώρα με την ώρα το οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της αξιολόγησης, ώστε να εκταμιευθεί η πολυπόθητη δόση. Μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, όπου εξετάστηκε η έκθεση συμμόρφωσης που μας έχουν επιβάλει οι θεσμοί και η Κομισιόν.Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες αναμένεται να κλείσουν σήμερα το μεσημέρι. Αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν, την ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, την μεταφορά 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, την αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές
αλλά και τις καθυστερήσεις στην μεταρρύθμιση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο αναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε βέβαιος ότι «η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα τα οποία είναι ακόμη ανοιχτά».
Πρόσθεσε επίσης ότι η εκταμίευση της δόσης μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου