Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ο Φάρατζ βάφτισε ως "λάθος" το μεγάλο ψέμα που οδήγησε στη νίκη του Brexit.



Με τους Βρετανούς ψηφοφόρους που ψήφισαν υπέρ του Brexit να αρχίζουν μόλις να συνειδητοποιούν τις συνέπειες της επιλογής τους, κάποιοι από αυτούς προσγειώθηκαν ανώμαλα.
Όχι μόνο γιατί βλέπουν τον αντίκτυπο της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, αλλά και επειδή άκουσαν ότι μία από τις βασικές υποσχέσεις του «στρατοπέδου» του Brexit ήταν ένα λάθος. Και μάλιστα διά στόματος Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο ηγέτης του UKIP παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος της καμπάνιας υπέρ της εξόδου να υποσχεθεί ότι τα 350 εκατ. λίρες εβδομαδιαίως που θα εξοικονομηθούν από τις συνεισφορές στην ΕΕ μπορούν να διατεθούν στο εθνικό σύστημα Υγείας.

«Όχι, δεν μπορώ να το εγγυηθώ», ομολόγησε ο Φάρατζ, προσθέτοντας ότι ήταν λάθος η διατύπωση αυτής της υπόσχεσης. Όταν η δημοσιογράφος αντεπιτέθηκε, λέγοντας ότι πρόκειται για μία από τις βασικές διαφημίσεις της πλευράς του Brexit κατά την καμπάνια πριν από το δημοψήφισμα, ο Φάρατζ απάντησε απλά ότι δεν επρόκειτο για υπόσχεση του κόμματός του, αλλά του «Vote Leave», αλλά παραδέχθηκε ξανά ότι ήταν λάθος.
Όταν του επισημάνθηκε ότι αυτή η υπόσχεση και μόνο μπορεί να επηρέασε πολλούς ψηφοφόρους, ο ηγέτης του UKIP απάντησε ότι αυτές οι συνεισφορές- επιμένοντας ότι είναι πάνω από 350 εκατ. λίρες την εβδομάδα, παρότι το έχει διαψεύσει η Στατιστική Αρχή της Μ. Βρετανίας- «μπορούν να διατεθούν σε δημόσιες υπηρεσίες όπως το σύστημα υγείας, σχολεία ή ότι άλλο».

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου