Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

«Δώστε μας εδώ και τώρα τους 8», λέει και ο Τούρκος πρεσβευτής

Κλιμακώνουν την πίεσή τους οι γείτονες. Ο Τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας.Ο Τούρκος πρεσβευτής τόνισε επίσης ότι η Αθήνα δεν έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 στρατιωτικούς, ξεχνώντας ότι η χώρα μας δεν είχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που το ελικόπτερο βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Η κλιμάκωση της πίεσης από την πλευρά των Τούρκων φέρνει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.Αν οι 8 στρατιωτικοί δεν εκδοθούν, τότε η τουρκική πλευρά θα διαμαρτυρηθεί έντονα
κάνοντας λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της ελληνικής αφού Ερντογάν, Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου έχουν μιλήσει δημοσίως για υπόσχεση της Ελλάδας πως θα εκδώσει τους στρατιωτικούς.

Σε περίπτωση που οι στρατιωτικοί εκδοθούν και πάλι η χώρα είναι ζημιωμένη αφού παρέδωσε στις Αρχές ανθρώπους που κινδυνεύουν να δολοφονηθούν. Αν μάλιστα η Ελλάδα τους εκδώσει σε περίπτωση επαναφοράς της θανατικής ποινής, τότε παραβιάζει τον κώδικα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους αιτούντες πολιτικό άσυλο. Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι αποφεύγουν συστηματικά να πάρουν θέση, κρατώντας ουδέτερη στάση.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα βγαίνει ζημιωμένη γιατί είναι αντιμέτωπη με την διατάραξη των σχέσεων της με την Τουρκία από τη μία και από την άλλη με την παραβίαση διεθνών κανόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου