Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Αποκλειστικό: Συνελήφθη ο ακόλουθος Αμυνας της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα



Εκτός ελέγχου τείνει να διαμορφωθεί η κατάσταση στην Τουρκία μετά τις αποφάσεις του Ταγίπ Ερντογάν για κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στη γείτονα χώρα και τις χιλιάδες συλλήψεις αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μάλιστα το κυνήγι του Ερντογάν εναντίον όσων θεωρεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής του δεν περιορίστηκε στην Τουρκία, αλλά έφτασε μέχρι και την Αθήνα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, για την απόπειρα πραξικοπήματος έχει συλληφθεί και ο στρατιωτικός ακόλουθος που υπηρετούσε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα


Συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε άδεια
Ο εν λόγω αξιωματικός, κατά πληροφορίες, συνελήφθη στην Τουρκία και ενώ βρισκόταν σε άδεια. 
Το κύμα συλλήψεων που έχει εξαπολύσει πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κήρυξε στην Τουρκία αλλά και οι συνεχείς αναφορές στην επαναφορά της θανατικής ποινής, όπως αυτή του αντιπροέδρου του AKP, έχουν προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία στην Αθήνα. Η Ελλάδα για την ώρα επιδιώκει να στεγανοποιήσει τα σύνορά της, για κάθε επίδοξο φυγά από την Τουρκία, προκειμένου να μην εμπλακεί στο επικίνδυνο παιχνίδι που αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται στη γειτονική χώρα.

Οι ίδιοι οι Τούρκοι, που φέρονται -με βάση τα όσα λέει ο Ερντογάν- να έχουν εμπλοκή στο πραξικόπημα, μάλλον δεν δυσαρεστήθηκαν από την κράτησή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει αν προσφύγουν στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.
Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα δεν θέλει ούτε καν να ακούσει για κύκλο αστάθειας στην Τουρκία, καθώς, αν καταρρεύσει, τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί, τόσο στο προσφυγικό (αφού δεν θα υφίσταται επί της ουσίας η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές) όσο και στα διμερή θέματα.
Η κατάσταση παραμένει ρευστή, με τον Ερντογάν να έχει το πάνω χέρι, ωστόσο η ρητορική και κυρίως οι  πρακτικές του μάλλον σπέρνουν ανέμους, που η Αθήνα δεν θέλει σε τίποτα να φυσήξουν όπως τα μελτέμια του Αυγούστου στο Αιγαίο...

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου