Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Ενστάσεις από τα δέκα κανάλια



Οι δέκα εταιρείες που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας κατέθεσαν την Παρασκευή ενστάσεις, την τελευταία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,  οι προσφυγές (ενστάσεις) διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ενστάσεις κατέθεσαν οι επτά εταιρείες που έχουν περάσει την πρώτη φάση της επιλογής, επισημαίνοντας τα κενά των συνυποψηφίων τους, αλλά και τα τρία σχήματα που τέθηκαν εκτός διαδικασίας (MEGA, DIMERA, Ανεξάρτητος Πάροχος).
Από την πλευρά του το MEGA κατέθεσε τον πιο ογκώδη φάκελο, όπου επιχειρηματολογεί λεπτομερώς για όλους τους λόγους που απορρίφθηκε από τον διαγωνισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι ορισμένες παραλείψεις που αποδίδονται στον τηλεοπτικό σταθμό, εμφανίζονται και στους φακέλλους άλλων υποψηφίων, που κρίθηκαν ικανοί να συνεχίσουν.
Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, οι ενστάσεις αυτές θα πρέπει να απαντηθούν μία προς μία από την αρμόδια επιτροπή, ή να απορριφθούν συνολικά μετά την παρέλευση δεκαημέρου (σιωπηρή απόρριψη) που είναι και το πιθανότερο να συμβεί.
bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου