Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ερντογάν.Πώς γλίτωσε δύο φορές το θάνατο από τους πραξικοπηματίες.

Μια ομάδα επιλέκτων των Μπορντό Μπερελί είχε αναλάβει την σύλληψη ή ακόμα και την θανάτωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής, αλλά το σχέδιό τους είχε διαρρεύσει με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να μετακινηθεί εγκαίρως και να αποφύγει την σύλληψη.Συγκεκριμένα 40 κομάντο την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, κινήθηκαν με τρία ελικόπτερα ειδικών αποστολών S-70 Blackhawk προς το ξενοδοχείο που διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος.Η διαρροή, όμως του σχεδίου, είχε ως αποτέλεσμα το ξενοδοχείο στην Μαρμαρίδα να δεχθεί μεν επίθεση από αέρος με πολυβολισμούς από τα ελικόπτερα, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος να έχει προλάβει να απομακρυνθεί,
υπο την προστασία 100 πάνοπλων ανδρών της φρουράς του.
Ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί το προεδρικό Airbus και κάπου εκεί χάθηκε το παιχνίδι για τους πραξικοπηματίες: Οχι μόνο τον άφησαν να φτάσει στο αεροδρόμιο, αλλά επέτρεψαν να απογειωθεί το αεροσκάφος και δεν το κατέρριψαν ούτε οταν πλησίαζε στην Κωνσταντινούπολη, παρ'ότι είχαν έξι μαχητικά F-16 που περιπολούσαν επάνω από την Πόλη.
Bέβαια τώρα το Reuters μεταδίδει ότι το προεδρικό αεροσκάφος πλησίασαν δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες και το «παρενόχλησαν», αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην αεροπορική "γλώσσα". Ηδη το pronews.gr είχε μεταδώσει ότι δεν του επέτρεψαν αρχικά να προσγειωθεί στην Πόλη, αλλά το γιατί δεν τον κατάρριψαν μένει ανεξήγητο:
«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Αλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».
 Στην επίθεση στην Μαρμαρίδα αναφέρθηκε και ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην περίφημη συνέντευξη στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης τα ξημερώματα του Σαββάτου, χωρίς, όμως να δώσει λεπτομέρειες για το είδος της επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 40 περίπου κομάντο διέφυγαν σε παρακείμενο δάσος και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη τους, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να έχουν περάσει ήδη στην Ελλάδα:

Η Sabah προσθέτει ότι οι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση μετά την αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας.

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ βαφτίζουν κατά την τακτική τους “Τούρκους” (sic) που ...διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη μερικούς Μουσουλμάνους που προέβησαν σε διαμαρτυρία ζητώντας την έκδοσή τους.

Στην Λέσβο προσπαθούσαν να διαφύγουν δυο Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν στο Α'ι'βαλί  από τις αρχές λίγο πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα. Πρόκειται για  τον Διευθυντή της Σχολής Ικάρων Κωνσταντινούπολης  και τον  πιλότο. συνταγματάρχη Murat Karakus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου