Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Λεβέντης.Το καινούριο δεκανίκι Τσίπρα.

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε «όχι» στην  πρόταση για σύσταση Εξεταστικής σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο και το Plan Χ του Γιάνη Βαρουφάκη δίνοντας τροφή για νέα σενάρια συνεργασίας με την κυβέρνηση.    Μετά τη στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της απλής αναλογικής ακούστηκαν ψίθυροι πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μία μελλοντική συνεργασία.
Δείγμα της στήριξης του για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μετά την συμπόρευση του στην ψηφοφορία για τον νέο εκλογικό νόμο ήταν και η παρουσία του κ.Λεβέντη στο περιστύλιο της Βουλής στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Χθες πάντως από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση υποστήριξε «δεν πήρα και δεν έδωσα τίποτα». Παράλληλα απέρριψε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής για το Plan Χ του Γιάνη Βαρουφάκη τονίζοντας ότι αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αληθινή διάθεση να αναζητηθούν οι πραγματικές ευθύνες για όλη τη κρίση, τότε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την περίοδο των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι και το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει η εξεταστική που προτείνει η ΝΔ να επεκταθεί και στη διερεύνηση όλων των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα, ωστόσο  υπερψήφισε την χθεσινή πρόταση.




1 σχόλιο:

  1. Ο άνθρωπος μπήκε στη Βουλή μετά από χρόνια επειδή οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήθελαν να κάνουν πλάκα στο πολιτικό σύστημα.
    Και αυτός πίστεψε ότι ο λαός αναγνώρισε την αξία του(ανυπαρξία του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή