Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Καταγγελία Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων για αποκλεισμό από τις εκλογικές διαδικασίες



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

    Η ομάδα της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου με δεδομένη την μέχρι τώρα άρνησή τους να δεχτούν τις εγγραφές συναδέλφων του κλάδου στο Σωματείο, αλλά και με δεδομένη την προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μετέτρεψαν το Σωματείο σε τσιφλίκι τους.


   Η “Αγωνιστική Ενότητα” κάλεσε από νωρίς τους εργαζόμενους του κλάδου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις προσπάθειες απομαζικοποίησης του Σωματείου. Να απαιτήσουν την ενημέρωσή τους για τα δικαιώματα του κλάδου, αλλά και για τις εξελίξεις με βάση τα μέτρα των μνημονίων και των κυβερνήσεών τους. Να συμμετέχουν στις διαδικασίες του σωματείου, με συνελεύσεις και αποφάσεις που θα παίρνονται από όλα τα μέλη, να διεκδικήσουν ένα σωματείο δραστήριο, αγωνιστικό, ξεκάθαρα ταγμένο στην πλευρά των εργαζομένων.

    Αυτή η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων ενόχλησε και θορύβησε την Διοίκηση του Σωματείου, που παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες επικοινωνίας μας, αλλά και την απαίτηση να τηρείται το δικαίωμά μας για ενημέρωση της δράσης και των διαδικασιών μέσα στο Σωματείο, προχώρησαν σε εκλογές μόνοι τους, μεταξύ τους, χωρίς καμία ενημέρωση της παράταξης και των συναδέλφων του κλάδου.

  Η “Αγωνιστική Ενότητα” εργαζομένων του κλάδου καταγγέλουμε τις απαράδεκτες και με δόλο συμπεριφορές των συναδέλφων της Διοίκησης, που ουσιαστικά συνεχίζουν να  φροντίζουν να μην ενισχυθεί το Σωματείο, παρεμποδίζουν συναδέλφους και συναδέλφισσες να ενταχθούν σε αυτό και να αποκτήσουν δράση μέσα στο κίνημα.
    Στοχεύουν να αφήσουν έξω από το Σωματείο εργαζόμενους του κλάδου, που επιθυμούν την δραστηριοποίησή τους μέσα από το Σωματείο. Και δεν ντρέπονται αυτό να το δηλώνουν με θράσσος, όταν η απάντηση της ίδιας της Προέδρου απέναντι σε συναδέλφους της “Αγωνιστικής Ενότητας”, όταν απαίτησαν να μάθουν γιατί αποκλείστηκαν από τις εκλογές ήταν “δεν σας θέλω μέσα στο σωματείο”.
  Είναι αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα έσπειραν αυταπάτες στους εργαζόμενους, τους άφησαν ανενημέρωτους, χωρίς όπλα απέναντι στον πόλεμο που δέχτηκαν. Και είναι αυτοί οι ίδιοι τώρα, που χωρίς ντροπή και με απαράδεκτες διαδικασίες, παρεμποδίζουν τις ταξικές δυνάμεις, γιατί τους ενοχλεί να καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κάνουν δικά τους τα Σωματεία, ανοιχτά για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, αποκούμπι της εργατιάς στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας που βιώνουμε.

    Απαιτούμε ξεκάθαρες διαδικασίες, που θα δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του Σωματείου σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο του κλάδου. Με μοναδικό στόχο την μαζικοποίηση του Σωματείου, την ενημέρωση των συναδέλφων, την υποστήριξη σε κάθε απόφαση που θα παίρνεται από τα μέλη του με διαδικασίες, που δεν θα βάζουν εμπόδια σε κανένα συνάδελφο. Για να γίνει η φωνή μας, δύναμη. Για να γίνει η δύναμή μας εμπόδιο στα σχέδιά τους.

   Απευθυνόμαστε στους έντιμους συναδέλφους, αλλά και σε κάθε τίμιο αγωνιστή συνδικαλιστή, σε όσους θέλουν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτή τη σαπίλα, να γυρίσουν την πλάτη τους σε ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να μην τους αφήσουμε να δράσουν ανεξέλεγκτα και για τα επόμενα χρόνια.

    Καλούμε την εργατική τάξη της Έδεσσας στον αγώνα να μαζικοποιήσουμε τα συνδικάτα, να τους δώσουμε τον ρόλο που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, να βγάλουμε από το σβέρκο μας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που λειτουργεί ως μακρύ χέρι όλων αυτών που τσακίζουν τις ζωές μας.

   Μπροστά στα σχέδια των λίγων, που θέλουν σωματεία κλειστά, η “Αγωνιστική Ενότητα” καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, αλλά και τους απολυμένους του κλάδου, να δυναμώσουμε την οργάνωση στο Σωματείο, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.


Αγωνιστική Ενότητα
Ιούλιος  2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου