Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον εκλογικό νόμο



Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. «Η πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο αποτελεί σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών και της ενδυνάμωσης της λαϊκής βούλησης» αναφέρει και κατηγορεί τη ΝΔ για τις απόψεις που έχει διατυπώσει.

Υπενθυμίζεται ότι για να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση, θα πρέπει το σχετικό νομοσχέδιο να λάβει 200 ψήφους στη Βουλή.


Ήδη, έχουν τοποθετηθεί αρνητικά η ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Τα κόμματα αυτά αθροίζουν 117 έδρες.

«Είναι γνωστή η αλλεργία που έχει η ΝΔ σε αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απλής αναλογικής και της διεύρυνσης του δικαιώματος της ψήφου στη νέα γενιά. Η αλλεργία αυτή αποτυπώνεται πλήρως τόσο στο άρθρο του εκπροσώπου της συντηρητικής παράταξης, κ. Κουμουτσάκου, στην εφημερίδα 'Τα Νέα', όσο και στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙι» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζει επίσης ότι «αποτελεί ύψιστη προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται «ανώριμοι» και «μη διαθέτοντες πολιτικό κριτήριο» οι νέοι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών».

«Αντί για μαθήματα -αλά καρτ- ευρωπαϊσμού, ας ρίξει η ΝΔ μια ματιά στις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διεύρυνση του δικαιώματος στην ψήφο στη νέα γενιά», προτρέπει την αξιωματική αντιπολίτευση η Κουμουνδούρου και καταγγέλλει: «Εξίσου προσβλητικοί για τη νέα γενιά είναι και οι ισχυρισμοί του κ. Κουμουτσάκου περί “εκμαυλισμού” της νέας γενιάς, με τη θέσπιση της ψήφου στα 17 έτη: ας μην κρίνει η Νέα Δημοκρατία εξ ιδίων τα αλλότρια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί επίσης, τη ΝΔ να φρεσκάρει τη μνήμη της πριν αναφερθεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «η θεωρία των δύο άκρων, ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, δεν έπεσαν από τον ουρανό».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο, είναι «ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων» και καλεί «κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται τη βούληση των πολιτών, να το αποδείξει έμπρακτα, στηρίζοντας την πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο». Και καταλήγει: «Κάθε άλλη στάση υπακούει σε μικροπολιτικές λογικές».

Η απάντηση Κουμουτσάκου

«Στην ανούσια φλυαρία και στη διαστρέβλωση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την απάντηση έχει δώσει, από τα μέσα Μαΐου, ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής.

» Έλεγε συγκεκριμένα: 'Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δε θα κυβερνηθεί ποτέ'.
Τώρα, στο σχέδιο ακυβερνησίας της χώρας αναζητούν συμμάχους ακόμη και στη Χρυσή Αυγή».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου