Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πικρή ήττα-αποκλεισμός (1-2) για τον ανώτερο ΠΑΟΚ από Άγιαξ



Χωρίς ομάδα στο φετινό Champions League έμεινε από σήμερα η Ελλάδα καθώς λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού ακολούθησε εκείνος του ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 1-2 στην Τούμπα από τον Άγιαξ.
Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί ούτε το 1-1 στο Άμστερνταμ, ούτε το γκολ από τα... αποδυτήρια με το οποίο πήρε κεφάλι στο σκορ και της έδωσε αμέσως το ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι στους σαστισμένους Ολλανδούς.

Έτσι ο «Δικέφαλος», που ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του αλλά στάθηκε άτυχος (δοκάρι) και σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες, όπως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτειά του στα πλέι οφ του Europa League.
Μολις στο 4ο λεπτό ο Αθανασιάδης έγραψε το 1-0 με αρκετή τύχη, καθώς στο κόρνερ του Ροντρίγκες από δεξιά η μπάλα πέρασε από τους πάντες και ο διεθνής φορ, στο δεύτερο δοκάρι, την έβαλε στα δίχτυα με το... σώμα. 
Ατυχώς όμως για τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο, έμελλε να εξελιχθεί σε μοιραίο για την ομάδα του, καθώς ο «Κλάους» έχασε μεγάλες ευκαιρίες: στο 20΄ το σουτ του μπλόκαρε ο Σίλεσεν, στο 23΄ έκανε την προβολή σε εκπληκτική αντεπίθεση αλλά πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα και στο 26΄ έφυγε μόνος μπροστά, βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά το τελείωμά του ήταν απελπιστικό.
Στο 32΄ ο Σάχος σούταρε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι και στο επόμενο ο Κασιέρα, που πήρε την μπάλα με το χέρι, εξουδετερώθηκε από τον Γλύκο. Στο 45΄ μια ανόητη ενέργεια του Λέοβατς, που τράβηξε τον Ράιντενβαλντ στην περιοχή, έστειλε τον Κλάασεν στα 11 μέτρα κι εκείνος έγραψε το 1-1.  
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πάλι δυνατά και στα 17 δευτερόλεπτα από την έναρξη του β΄ ημιχρόνου η κεφαλιά του Ροντρίγκες πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 54΄ ο Σίλεσεν απέκρουσε το φάουλ του Τζαβέλλα και στο 76΄ ο Μυστακίδης έστειλε με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Το παιχνίδι φαινόταν να οδεύει σε παράταση, αλλά σε ανύποπτη φάση στο 87ο λεπτό ήταν και πάλι ο Κλάασεν με «κρύο» σουτ που έγραψε το 1-2, από λάθος απόκρουση του Λέοβατς, στέλνοντας την ομάδα του στα πλέι οφ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου