Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Οι πρώτοι 1000 τόνοι φρούτων από την Πέλλα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας - Η Πέλλα ξυπνάει



Συγκροτήθηκε η προσωρινή διοίκηση του Συνδέσμου Ομάδων παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας και καθόρισε τις διαδικασίες για την έγκριση του καταστατικού του Συνδέσμου μετά τις υπογραφές του συνόλου σχεδόν των ομάδων παραγωγών και ενεργών συνεταιρισμών της Πέλλας που συγκεντρώθηκαν για την ίδρυση του.
Ακόμη ασχολήθηκε με τον αναγκαίο συντονισμό των διαδικασιών για να αρχίσουν οι ΟΠ και οι μεμονωμένοι αγρότες της Πέλλας να παραδίδουν προϊόντα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ( συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες για δωρεάν διανομή φρούτων σε ευπαθείς ομάδες και χυμοποίηση).

Ήδη η ΟΠ Φλαμουριάς ξεκινά δωρεάν διάθεση δαμασκήνων και ροδακίνων στον Δήμο Νεστορίου Καστοριάς, η ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» θα παραδώσει σημαντικές ποσότητες προϊόντων, ο Μεγαπλάτανος, η Πιπεριά, το Δροσερό θα διαθέσουν άμεσα ποσότητες δαμασκήνων, ετοιμάζεται και ο ΑΦΟΣ Αλμωπίας  και πολλοί άλλοι.
Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση η Πέλλα θα παραδώσει στο πρόγραμμα άμεσα περί τους 1000 τόνους διαφόρων προϊόντων και μετά θα ακολουθήσουν ποσότητες για χυμοποίηση.
Να σημειωθεί ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές η Πέλλα δεν παρέδωσε καμιά ποσότητα προϊόντων με αποτέλεσμα να «βγεί» από μόνη της από τις ωφέλειες του προγράμματος. Χαρακτηριστικά την περσινή χρονιά οι αγρότες της Ημαθίας εισέπραξαν, μέσω του προγράμματος, 11 εκατομμύρια ευρώ, οι αγρότες του Βελβεντού 2 εκατομμύρια ευρώ και οι αγρότες της Πέλλας ούτε ένα ευρώ γιατί καμιά Ομάδα Παραγωγών η μεμονωμένος αγρότης δεν αιτήθηκε ένταξη στο πρόγραμμα. 
Αποφασίστηκε επίσης ο Σύνδεσμος να ζητήσει την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η νομοθεσία για την εργασία των αλλοδαπών εργατών παράτυπα διαμενόντων ( με τουριστικές βίζες κλπ) με εργόσημα, την παράσταση στην διοίκηση του ΕΛΓΑ για να ζητήσει επιπλέον παράταση για την πληρωμή των εισφορών του 2015 και να συζητήσει τον τρόπο που θα γίνουν οι εκτιμήσεις για τις φετινές ζημιές, να ζητήσει την συμμετοχή του Συνδέσμου στην διεπαγγελματική οργάνωση πυρηνοκάρπων που θα δημιουργηθεί και να δεί με ποιο τρόπο μπορούν να ιδρυθούν Ελληνορωσικές εταιρίες για να «σπάσει» το Ρώσικο εμπάργκο , σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων κατά την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου