Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ποινική δίωξη για έργα φαντάσματα 1,1 εκατ.Ευρώ της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης



Ποινική δίωξη σε βάρος πέντε ατόμων για έργα φαντάσματα  της  πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, κόστους περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, άσκησε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.
Όπως προέκυψε μετά από την έρευνα ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης  29 τεχνικά έργα, τα οποία εμφανίζονταν να έχουν εκτελεστεί κατά το χρονικό διάστημα 2004-07, δεν έγιναν ποτέ.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε  στον εισαγγελέα  διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τότε διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, δύο μηχανικών και δύο εργολάβων .
Ο αντεισαγγελέας Εφετών ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας στην προηγούμενη πράξη, της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω ψευδή βεβαίωση.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται το φθινόπωρο του 2014 κι αφού περιήλθαν σε γνώση του εισαγγελέα έγγραφα της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της σημερινής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάμεσα στα έργα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι έργα αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών, με επίκεντρο περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως η Καλλιθέα και η Νέα Φιλαδέλφεια.
Η δικογραφία θα περάσει το επόμενο διάστημα στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς, που θα καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου