Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Δικηγόροι Τσοχατζόπουλου: Δεν έδειραν τον Άκη – Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση



Τη στιγμή που ήδη διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού Άκη Τσοχατζόπουλου, οι δικηγόροι του υποβαθμίζουν το γεγονός και ξεκαθαρίζουν πως ο πρώην υπουργός δεν χτυπήθηκε από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο.

Ο Γιώργος Παγορόπουλος, συνήγορος του φυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, διαψεύδει τον ξυλοδαρμό ενώ ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Άμυνας, Λεωνίδας Κοτσαλής κάνει λόγο για «λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει:
«Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζήσαμε με τον πρώην Υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε, ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων. Η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.
Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην Υπουργού».
Ο Γιάννης Παγορόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Σουχάιμπ, επιβεβαίωσε την κατάθεση από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου έγγραφης αναφοράς για το συμβάν στην Εισαγγελία των Φυλακών αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι το επεισόδιο δεν έχει τόσο μεγάλο μέγεθος, όπως ειπώθηκε, ενώ «ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν θέλει να μιλήσει για αυτό».
Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου διαψεύδει τα περί μεταφοράς του έγκλειστου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο των φυλακών με τραύματα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εάν υπήρξε ξυλοδαρμός αναφέρει: «Όχι, 100% δεν υπήρξε».
Παράλληλα, ο κ. Παγορόπουλος επιμένει πως το επεισόδιο ήταν απλά ένας διαπληκτισμός. «Υπήρξαν απλώς κάποιες κουβέντες», λέει χαρακτηριστικά.
Στις επίμονες ερωτήσεις του Newsbomb.gr σε τι ακριβώς συνίστατο η έγγραφη αναφορά του κ. Τσοχατζόπουλου, ο συνήγορός του επιμένει πως «αφορούσε στον τρόπο διαβίωσης των κρατουμένων στις φυλακές».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου