Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Θα πλημμύριζαν τη βόρεια Ελλάδα με κάλπικα νομίσματα!




Τα ίχνη ενός μεγάλου διεθνούς κυκλώματος παραχάραξης με την υπόθεση του οποίου ασχολείται και η Interpol, κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές, έπειτα από τη σύλληψη ενός Τούρκου στο τελωνείου Κήπων, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες κάλπικα νομίσματα.Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, οι ελεγκτές της ομάδας Δίωξης του τελωνείου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ΙΧ με γερμανικές πινακίδες, το
οποίο οδηγούσε ένας Τούρκος. Το ΙΧ εισήλθε στη χώρα μας από τους Κήπους και είχε προορισμό τη Γερμανία, όπου διαμένει μόνιμα ο οδηγός του.
Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε οι άντρες των διωκτικών αρχών διαπίστωσαν ότι ο Τούρκος είχε κρύψει στο κάτω μέρος δοχείων λαδιού που μετέφερε στο όχημά του27.577 παραχαραγμένα νομίσματα των 2 ευρώ. Τα νομίσματα αυτά τα είχε κρύψει μέσα στα δοχεία κάτω από ελιές.Ο Τούρκος οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, που τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλο και διεθνές κύκλωμα παραχάραξης, με την υπόθεση του οποίου ασχολείται και η Interpol.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου