Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Εδεσσαϊκό Θέατρο «Σύσταση Νεανικής Σκηνής- Β΄ μέρος βιωματικού σεμιναρίου »



Το Εδεσσαϊκό Θέατρο, με σκοπό τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ζωής των νέων της πόλης μας και θέλοντας παράλληλα να κεντρίσει τον συναισθηματικό κόσμο των εφήβων, προχωρεί σε μια νέα δραστηριότητα που στοχεύει στην διαρκή αναβάθμιση της καλλιτεχνικής και δημιουργικής πορείας του συλλόγου.
Έτσι, στο πλάνο της δράσης της νέας Θεατρικής περιόδου 2016-2017 και στόχο πρωτίστης σημασίας να  διατηρεί ζωντανή μια εστία πολιτισμού, προχωρά στη σύσταση Νεανικής Σκηνής, επιχειρώντας  να μυήσει τους νέους στο μαγικό κόσμο του θεάτρου!

Η ανάγκη διερεύνησης θεμάτων που αφορούν τους εφήβους μέσα από το θέατρο, άνοιξε ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας για το Εδεσσαϊκό Θέατρο, φιλοδοξώντας μέσα από αυτό να δώσει την ευκαιρία στο ιδιαίτερο αυτό κοινό να απολαύσει δρώμενα που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τόσο ως προς την θεματική τους, όσο και ως προς την δημιουργική τους προσέγγιση, καθώς μέσα από τη Νεανική Σκηνή θα παρουσιάζονται έργα που θα ανταποκρίνονται στις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τα ενδιαφέροντα αλλά και τα αισθητικά κριτήρια των νέων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου,  δίνοντας έμφαση στη ποιότητα που προσφέρει το Εδεσσαϊκό Θέατρο μέσα από παραγωγές με θεατρικό ήθος και προσδοκώντας στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην παρουσίαση του Θεατρικού έργου που έχει επιλεγεί και θα ανοίξει την αυλαία της νεοσύστατης Νεανικής Σκηνής.
Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή την παραγωγή, να παραβρεθούν το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2016 και ώρα 7 το απόγευμα στο εντευκτήριο του συλλόγου, Ίωνος Δραγούμη 35, ώστε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε δημιουργικά και συλλογικά τη νέα θεατρική περίοδο και να συμβάλλουμε από κοινού στην πολιτιστική και πολιτισμική ανάταση της πόλης μας.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Βιωματικού Εργαστηρίου, με θέμα «Αυτοσχεδιασμός-Status-Θέατρο σώματος» το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2016 στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό κα Χρύσα Αλεξάκη.
Οι συμμετέχοντες με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Εδεσσαϊκού Θεάτρου για διοργάνωση σεμιναρίου αποδεικνύοντας ότι το κομμάτι  της εκπαίδευσης στην τέχνη είναι απαραίτητο συστατικό για την διαμόρφωση και ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με στόχο τη προσφορά γνώσης και τη διάχυση εμπειριών σε όλους όσοι αγαπούν το θέατρο, θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη θεατρική πράξη, να επικοινωνήσουν, να δοκιμάσουν και να εκφραστούν μέσα από αυτήν ή ακόμα να αποκτήσουν τη γνώση κάποιων παραμέτρων που θα βοηθήσουν να αναπτύξουν κριτήρια αποκωδικοποίησης και αξιολόγησης της θεατρικής τέχνης.
Την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2016 (ώρα 17:00-21:00) στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της θεματικής ενότητας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του σεμιναρίου.
Πληροφορίες: τηλ. 6938363911-mail:edessaikotheatro@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου