Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ο διαγωνισμός είναι ο ορισμός της διαπλοκής.Πώς ο Τσίπρας έκανε γαργάρα τα περί καναλαρχών -εργολάβων.



Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των αδειών εξαπέλυσε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για έναν διαγωνισμό που είναι ο ορισμός της διαπλοκής. «Η κυβέρνηση κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ λέγοντας πως η ΝΔ έχει προβάλλει την ανάγκη για ασυμβίβαστο μεταξύ εργολάβων/προμηθευτών του δημοσίου και
ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών και προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος», ο κ. Κουμουτσάκος επενέφερε την πάγια θέση της ΝΔ, η οποία αποτυπωνόταν και στον «βασικό μέτοχο».
 «Ο διαγωνισμός είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Η κυβέρνηση αυθαιρέτησε χωρίς ΕΣΡ και με προκαθορισμένο αριθμό αδειών», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσθέτοντας πως «η ΝΔ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που περιλαμβάνει κεντρικό ρόλο για το ΕΣΡ και ψηφιακό φάσμα, χωρίς προκαθορισμένο αριθμό αδειών. Αν είχε ισχύσει η δική μας πρόταση, σήμερα θα είχαμε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερη ενημέρωση και περισσότερα έσοδα και βέβαια χτύπημα στη διαπλοκή», προσέθεσε.
O κ. Κουμουτσακος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία». Έθεσε δε συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με την όλη διαδικασία: -Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν; Ποιος θα πληρώνει τα δάνεια, τους φόρους, τις εισφορές τους; -Πώς αισθάνονται που σε 90 μέρες θα πέσει μαύρο σε γνωστά κανάλια και θα βρεθούν στο δρόμο πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους; -Πώς τολμούν να μιλούν για νίκη εναντίον της διαπλοκής, όταν ο κ. Καμμένος μιλούσε για μαύρα χρήματα του κ. Καλογρίτσα. Θα παραιτηθεί ο κ. Καμμένος; -Υπάρχουν καλοί και κακοί εργολάβοι; (σ.σ. για την περίπτωση Καλογρίτσα) -Γιατί ανακάλυψαν τώρα το ΕΣΡ και προτείνουν να δοθούν τώρα περισσότερες άδειες υπό την εποπτεία του; -Τι θα κάνουν αν ο νόμος Παππά καταπέσει είτε στο ΣτΕ είτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Μήπως γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι στη ΔΕΘ, προκειμένου να καλύψουν την αποτυχία τους;».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επενέφερε την πάγια θέση της ΝΔ για τον «βασικό μετόχο», λέγοντας πως «η ΝΔ αγωνίστηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων/προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και δεν τον εγκαταλείπουμε. Θα τον συνεχίσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».
Παράλληλα, από τη ΝΔ επισημαίνουν πως «ο διαγωνισμός είναι θεσμικά άκρως προβληματικός. Ακρωτηριάζει την πολυφωνία και την ελεύθερη ενημέρωση. Έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την αυθαιρεσία. Νομικά είναι έωλος, γιατί δεν έχει αποφανθεί το ΣτΕ. Ηθικά είναι διάτρητος». Ακόμα, ο κ. Κουμουτσακος υπογράμμισε την πρόταση της ΝΔ για το νέο τηλεοπτικό περιβάλλον, κάνοντας λόγο για τρία κριτήρια: αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, ενιαίο τίμημα για τις συχνότητες χωρίς πλειστηριασμό που θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες και έλεγχος πόθεν έσχες για την προέλευση των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου